3 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Στα Άγραφα εκπαιδεύτηκε η 7η ΕΜΑΚ της Λαμίας. Βράβευσαν τον ορειβάτη Θωμά Νταβαρίνο για τη συνεισφορά του (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Πρακτική εκπαίδευση και εξάσκηση σε πεδία του Δήμου Αγράφων, πραγματοποίησε η 7η Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών, που έχει έδρα τη Λαμία

από την έντυπη έκδοση

Κάθε χρόνο, η 7η ΕΜΑΚ επιλέγει την Ευρυτανία για τη διεξαγωγή εκπαιδευτικών εξορμήσεων και ασκήσεων ετοιμότητας. Στόχος είναι η βελτιστοποίηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας της μονάδας, καθώς και η ενίσχυση της αποτελεσματικότητας και συνεργασίας μεταξύ των μελών της ΕΜΑΚ.

Η πρώτη μέρα της εκπαίδευσης περιλάμβανε αναρρίχηση και ραπέλ στο αναρριχητικό πεδίο «Εύρυτος», ενώ τη δεύτερη μέρα το πρόγραμμα είχε πεζοπορία στο μονοπάτι του Αχελώου (11 χλμ).

«Με χαρά υποδεχτήκαμε την 7η ΕΜΑΚ της Λαμίας στα αναρριχητικά πεδία Εύρυτος και Μπουζουνίκου σε μια προσπάθεια να διευρύνουμε τις γνώσεις για να προσφέρουμε όσο το δυνατόν καλύτερα ό,τι μπορούμε στους συνανθρώπους μας και όπου μας ζητηθεί να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας», αναφέρει με αφορμή την παρουσία της ΕΜΑΚ στη δυτική Ευρυτανία, ο πρόεδρος του Ο.Σ. Αγράφων, Θωμάς Νταβαρίνος.

Μάλιστα, ο Διοικητής 7ης ΕΜΑΚ, Αντιπύραρχος Χρήστος Πλουμάκης, απένειμε τιμητική πλακέτα στον Ευρυτάνα ορειβάτη-αλπινιστή «για την αμέριστη βοήθεια και συνεργασία του σε ορειβατικά συμβάντα, καθώς και σε εκπαιδευτικές δράσεις της 7ης ΕΜΑΚ».

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ