2 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Στην Αθήνα οι αστυνομικοί της Ευρυτανίας, συμμετείχαν στην πανελλαδική ένστολη συγκέντρωση – Τι ζητούν από την Πολιτεία (ΦΩΤΟ)

Οι ένστολοι διατυμπανίζουν προς όλες τις κατευθύνσεις το πόσο έκθετος είναι ο θεσμός της Αστυνομίας και πόσο ανυπεράσπιστοι και αναλώσιμοι είναι οι εργαζόμενοι αστυνομικοί

Οι Ομοσπονδίες των Αστυνομικών, των Πυροσβεστών, των Λιμενικών και των Στρατιωτικών, πραγματοποίησαν ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, το μεσημέρι της Δευτέρας (18/12), στην Πλατεία Κολοκοτρώνη (Παλιά Βουλή), στην Αθήνα, με βασικό αίτημα των Σωμάτων Ασφαλείας να σταματήσει η αιματοχυσία την ώρα του καθήκοντος.

Στην Αθήνα ταξίδεψε, με αφορμή τη διαμαρτυρία, και αντιπροσωπεία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ν. Ευρυτανίας.

Είχε προηγηθεί, διαμαρτυρία των αστυνομικών στην έδρα της Δ/νσης Αστυνομίας Ευρυτανίας, στο Καρπενήσι, τη Δευτέρα 11/12, μετά τη δολοφονική επίθεση και τον σοβαρότατο τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού στα οπαδικά επεισόδια στου Ρέντη. Οι ένστολοι διατυμπανίζουν προς όλες τις κατευθύνσεις το πόσο έκθετος είναι ο θεσμός της Αστυνομίας και πόσο ανυπεράσπιστοι και αναλώσιμοι είναι οι εργαζόμενοι αστυνομικοί. «Η Ελληνική Αστυνομία έχει μετατραπεί σε στόχο», τονίζουν οι αστυνομικοί, διεκδικώντας από την Πολιτεία να αποδείξει εμπράκτως ότι σέβεται τον θεσμό και όσους και όσες τον υπηρετούν καθημερινά, με κίνδυνο ζωής, όπως τονίζουν.

Την ίδια ημέρα με την πανελλαδική ένστολη συγκέντρωση (18/12), ένας 29χρονος αστυνομικός έχασε τη ζωή του σε καταδίωξη στον Ασπρόπυργο. “Την ώρα που ως σύγχρονοι Ικέτες, απαιτούμε βοήθεια και προστασία για να μην θρηνούμε αστυνομικούς στον βωμό του καθήκοντος, αποχαιρετούμε με απέραντη θλίψη, οργή και αγανάκτηση τον 29χρονο δικυκλιστή της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που έχασε τη ζωή του αναπάντεχα κατά τη διάρκεια καταδίωξης στον Ασπρόπυργο“, αναφέρει η Π.Ο.ΑΣ.Υ, με αφορμή το τραγικό περιστατικό.

“Η κραυγή αγωνίας των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, που εκφράστηκε με δραματικούς τόνους στο Ψήφισμα, αλλά και με όλες τις ομιλίες, τα συνθήματα και τα πανό, αν αγνοηθούν και αυτή τη φορά, τονίσαμε ότι θα σηματοδοτούν την έλλειψη ενσυναίσθησης και τον κραυγαλέο εμπαιγμό όλων των ενστόλων από την πλευρά και αυτής της Κυβέρνησης, όπως συνέβη στο παρελθόν, με άλλες”, τονίζει η Ομοσπονδία.

Και καταλήγει η ανακοίνωση: “Καλούμε τον Πρωθυπουργό να δώσει τέλος στην ανασφάλεια που βιώνει το ανθρώπινο δυναμικό του κράτους το οποίο είναι ταγμένο να υπηρετεί την εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια της χώρας, επενδύοντας σε πολιτικές θωράκισής του από τους κινδύνους που το απειλούν και, επιτέλους, ικανοποιώντας το χρόνιο αίτημά μας για την αναγνώριση εμπράκτως της επικινδυνότητας της εργασίας“. Οι αστυνομικοί προειδοποιούν με συνεχείς κινητοποιήσεις στην Αθήνα και στην περιφέρεια, εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ