Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Το αντάμωμα των Ευρυτάνων Αχαΐας. Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας και βραβεύσεις αριστευσάντων μαθητών

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Ευρυτάνων Αχαΐας, το περασμένο Σάββατο (19/1) στην Πάτρα. Σε κλίμα χαράς και νοσταλγίας, μέλη τριών γενιών (παππούδες, παιδιά και εγγόνια) και φίλοι του συλλόγου αντάλλαξαν ευχές για καλή χρονιά, με υγεία κι ευημερία, κόβοντας την 33η πίτα τους.basilopita-brabeuseis-evritanes-axaias1-0

Το μήνυμα της ημέρα, όπως λένε οι διοργανωτές, ήταν να συνεχιστεί η παρακαταθήκη του παρελθόντος με σεβασμό, αγάπη και το ενδιαφέρον όλων για την πορεία του συλλόγου. «Είναι συγκινητική η συνεχής ανταπόκρισή σας» σημείωσε η Κατερίνα Τσιούμα. «Δείχνει τη συμπαράσταση στις δικές μας προσπάθειες για την τόνωση της ανάπτυξης κοινωνικής συνοχής στον καιρό της παγκοσμιοποίησης και της ηλεκτρονικής-εξ αποστάσεως δικτύωσης, αλλά και τη θέρμη μας για να διατηρήσουμε ανοιχτούς τους δρόμους, φυσικούς, διανοητικούς ή συναισθηματικούς με τον γενέθλιο τόπο μας, την Ευρυτανία».

Έπειτα από μια σύντομη παρουσίαση των δράσεων της περασμένης χρονιάς και τη διαβεβαίωση για τη συνέχιση της εντατικής δουλειάς για τη συνένωση συμπατριωτών στην Αχαΐα, αλλά και τη μελλοντική παράδοση ενός ακμαίου ευρυτανικού συλλόγου στις νεότερες γενιές, προβλήθηκε το κινηματογραφικό πορτρέτο-ντοκιμαντέρ «Ο Άνθρωπος και ο Ίσκιος του» των Γιάννη Καστρίτση και Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου, ευγενική χορηγία της ΕΡΤ, που έφερε εικόνες Ευρυτανίας στην αίθουσα.

Πραγματοποιήθηκαν, επίσης, βραβεύσεις αριστούχων μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου & νεοεισαχθέντων φοιτητών σε ΑΕΙ και ΑΤΕΙ που οι γονείς τους είναι μέλη του Συλλόγου. Απονεμήθηκαν έπαινοι σε νεοεισαχθέντες φοιτητές στα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ Πάτρας, οι οποίοι μαθήτευσαν στην Ευρυτανία, για να τους καλωσορίσουν στην πόλη, δείχνοντάς τους πως είναι συνοδοιπόροι στο ταξίδι των σπουδών τους και της διαμονής τους στην αχαϊκή πρωτεύουσα. Επίσης, τιμητική διάκριση «Τιμής Ένεκεν» δόθηκε στον Φώτη Κουτσοδήμα και τον αιδεσιμολογιώτατο π. Σταύρο Καλαμπαλίκη για την «πολυετή, έμπρακτη, ανιδιοτελή συνεισφορά τους στον Σύλλογο.

Μεταξύ άλλων, στην Πάτρα βρέθηκαν για την εκδήλωση οι: Ι. Φωτήλας και Σία Αναγνωστοπούλου (βουλευτές Αχαΐας), Απόστολος Κατσιφάρας (περιφερειάρχης Δ. Ελλάδας), Άρης Τασιός (αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας), Νίκος Σουλιώτης (δήμαρχος Καρπενησίου) και Π. Χαλκιάς (αντιδήμαρχος Καρπενησίου), εκπρόσωποι πολιτικών, πολιτιστικών και κοινωνικών αρχών και φορέων της Αχαΐας και της Ευρυτανίας

Τα βραβεία

Βραβεύτηκαν απονεμήθηκαν στους εξής αριστεύσαντες μαθητές Γυμνασίου & Λυκείου σχολ. έτους 2017-2018: Δομούζη Κωνσταντίνα-Δωροθέα του Παναγιώτη, Β΄ Γυμνασίου, Ανδρέα Θεοδωρόπουλο του Γεωργίου, Α΄ Λυκείου, Παπαδιά Μαρία του Κωνσταντίνου, Α΄τάξη Λυκείου.

Τιμητική Πλακέτα έλαβαν οι νεοεισαχθέντες φοιτητές σε ΑΕΙ/ΑΤΕΙ που οι γονείς τους είναι μέλη του συλλόγου: Τσιλιπάνης Αλέξανδρος του Παντελή (Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, ΤΕΙ Πάτρας), Κανελλοπούλου Μαρία-Αντιγόνη του Δημητρίου (Τμ. Βιολογίας, Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης) & Σαρρής Αντώνιος του Θεοδώρου (Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών, Πολυτεχνική Σχολή, Πανεπιστήμιο Πατρών).

Απονεμήθηκαν, επίσης, έπαινοι σε νεοεισαχθέντες φοιτητές στα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ Πάτρας που μαθήτευσαν στην Ευρυτανία: Μακρή Ελένη του Σπυρίδωνος, Πουρνάρα Άννα, Ευθυμίου Φανή (ΓΕΛ Καρπ/σίου) και Αποστόλου Ολυμπία (ΕΠΑΛ Καρπ/σίου).