Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Σφοδρή χαλαζόπτωση στο Καρπενήσι, χείμαρροι έγιναν δρόμοι και πεζοδρόμια. Δείτε ΒΙΝΤΕΟ + ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πρωτοφανούς έντασης -ακόμα και για τα δεδομένα της ορεινής Ευρυτανίας- ήταν η καταιγίδα και η χαλαζόπτωση που σημειώθηκε στο Καρπενήσι νωρίς το απόγευμα της Τρίτης 18 Ιουνίου 2019.1

Η βροχή ξεκίνησε ξαφνικά και μέσα σε λίγα λεπτά είχε λάβει ισχυρή ένταση. Λίγο μετά τις 3.30, άρχισε να πέφτει χαλάζι, με δρόμους, πεζοδρόμια και σκάλες να μετατρέπονται σε ορμητικούς χειμάρρους και τον κόσμο να ψάχνει να… κρυφτεί· πολλά ΙΧ αυτοκίνητα αναγκάστηκαν να ακινητοποιηθούν καθώς η οδήγηση ήταν δυσχερής και πολύ επικίνδυνη. Χαλαζόπτωση σημειώθηκε επίσης και σε αρκετά χωριά του νομού, κυρίως στα κεντρικά και ανατολικά.

Σύμφωνα με τον Μετεωρολογικό Σταθμό του Καρπενησίου, που λειτουργεί στον χώρο του Τμήματος Δασολογίας, η μέγιστη ραγδαιότητα της νεροποντής έφθασε τα 350 λίτρα νερού ανά τετραγωνικό μέτρο (!).

Δεδομένο είναι ότι έχουν προκληθεί ζημιές και καταστροφές -και μάλιστα σοβαρές- στα οπωροκηπευτικά, σε Καρπενήσι και χωριά.

Από την αρχή του καλοκαιριού, η αστάθεια είναι αυξημένη στην Ευρυτανία και οι μπόρες συχνό, σχεδόν καθημερινό φαινόμενο.

ΒΙΝΤΕΟ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

2

3

4

9

4

xalazi karpenisi11

xalazi xorafi1