Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2019

ev media-logo

Νέο κύμα αφίξεων τουριστών στην Ευρυτανία ενόψει της Πρωτοχρονιάς. Για πληρότητες «δύο ταχυτήτων» μιλούν οι επαγγελματίες

Ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενώνες με απόλυτη πληρότητα και ταβέρνες και καφετέριες γεμάτες κόσμο, ήταν η εικόνα που αντίκριζε κανείς τις ημέρες των Χριστουγέννων στο Καρπενήσι και τα δημοφιλή χωριά του δήμου. Αισιόδοξοι για την Πρωτοχρονιά εμφανίζονται οι ξενοδόχοι, σίγουροι πως η πληρότητα δεν θα πλησιάσει τα επίπεδα των Χριστουγέννων δηλώνουν οι ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων.

xristougenna-kosmos-plateia1

Τις ημέρες που διανύουμε, ανάμεσα στα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, η πληρότητα σε αρκετά καταλύματα ξεπερνάει ακόμα και το 70-80%, δηλώνει στα «Ευρυτανικά Νέα» ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων, κ. Θεόδωρος Χονδρός. Θετική είναι η εικόνα για το 3ήμερο της Πρωτοχρονιάς (ημέρα Δευτέρα), καθώς ήδη, υπάρχουν ξενοδοχεία με απόλυτη πληρότητα. Όσον αφορά στα Θεοφάνια, πάντως, είναι σχετικά νωρίς για εκτιμήσεις όσον αφορά στην κίνηση των εκδρομέων.

Την ίδια στιγμή, περίπου στο 60% κυμαίνεται η πληρότητα στα ενοικιαζόμενα δωμάτια για την Πρωτοχρονιά, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου ιδιοκτητών, κ. Νίκο Ζαρμακούπη. Όπως αναφέρει, η κίνηση αναμένεται σαφώς μικρότερη σε σχέση με τα Χριστούγεννα, ενώ ακόμα λιγότεροι επισκέπτες αναμένονται τα Φώτα.

Για αναλυτικό ρεπορτάζ, διαβάστε την έντυπη έκδοση των "Ευρυτανικών Νέων" που κυκλοφορεί στα περίπτερα, ή πατήστε εδώ.