Κυριακή, 24 Μαρτίου 2019

ev media-logo

(ΦΩΤΟ) Χιονισμένη Ευρυτανία. Στα «λευκά» ξύπνησαν σε Καρπενήσι και χωριά, ανοικτό το εθνικό οδικό δίκτυο, κλειστά όλα τα σχολεία

Οι προγνώσεις επιβεβαιώθηκαν και από τα ξημερώματα της Δευτέρας (26/2), κατά τόπους ισχυρές χιονοπτώσεις εκδηλώθηκαν στο σύνολο του νομού Ευρυτανίας. Έως και τους 25-30 πόντους έφτασε το χιόνι στο Καρπενήσι.

Από νωρίς το πρωί, οι δήμοι Καρπενησίου και Αγράφων ανακοίνωσαν πως σήμερα όλα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά λόγω της κακοκαιρίας (δείτε ΕΔΩ), ενώ την Τρίτη 27/2 τα σχολεία άνοιξαν στις 9.00 το πρωί. Οι χιονοπτώσεις δεν αιφνιδίασαν την τοπική Πολιτική Προστασία, καθώς το εθνικό οδικό δίκτυο παρέμεινε ανοικτό από την πρώτη στιγμή, ωστόσο απαραίτητη ήταν η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στον επαρχιακό άξονα, δηλαδή προς τα περισσότερα από τα χωριά του νομού. 

Με 20 μηχανήματα (ιδιόκτητα και μισθωμένα) επιχείρησε η Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας, που είχε την υποστήριξη των δύο δήμων. Καθαροί ήταν, στην πλειοψηφία τους, οι δρόμοι εντός της πόλης του Καρπενησίου. Πάντως, όσοι κινηθούν στα όρια της Ευρυτανίας το επόμενο 48ωρο, θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με αλυσίδες καθώς ο καιρός είναι απρόβλεπτος και η κατάσταση μεταβαλλόμενη.

1

2

2

2

15

16

17

2

2

2

2

2

2

2

2

2