Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019

ev media-logo

Μπακογιάννης: Ο μεγαλύτερος εχθρός είναι η κομματίλα - Συνέντευξη στο Πρώτο Θέμα με θέα την… Αθήνα

Μια ανατρεπτική συνέντευξη στο protothema.gr και στο Δημήτρη Δανίκα παραχώρησε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης απαντώντας και στο ερώτημα αν…. κατεβαίνει για δήμαρχος στην Αθήνα.

ΔΑΝΙΚΑΣ. -Πιστεύω ότι θα είναι περίπατος.

ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ. -“Ποιο πράγμα;”

ΔΑΝΙΚΑΣ. -Ο δρόμος σου προς το δημαρχιακό μέγαρο της Αθήνας.

ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ. -“Βιάζεσαι. Δεν έχω καταλήξει ακόμα. Δεν ανακοινώνω τίποτα”.Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Ο δήμαρχος  πρέπει να είναι ακτιβιστής» δήλωνει ο περιφερειάρχης Στερέας Ελλάδας που επιμένει πως δεν υφίσταται πλέον το μετεμφυλιακό δίπολο «Αριστερά-Δεξιά»: «Η Αυτοδιοίκηση έχει ανάγκη από διάλογο, συνεργασία και συναίνεση» 

Είναι η Αθήνα πτυελοδοχείο; Είναι! Γιατί, κύριε Καμίνη, είναι πτυελοδοχείο; Γιατί ακόμα και οι σόλες των παπουτσιών μας διαμαρτύρονται, φωνάζουν, ουρλιάζουν. Από τη βρόμα. «Κάτι χειρότερο», μου είπε, «σε οποιαδήποτε πόλη της Ευρώπης και της Αμερικής» -ίσως και της Αφρικής, πρόσθεσα, «σε κάθε πόλη οι πολίτες βαδίζουν με το κεφάλι ψηλά. Στην Αθήνα όλοι με το κεφάλι σκυφτό». Οι ορθοπεδικοί του ΚΑΤ με γεμάτα μπλοκάκια από τέτοια περιστατικά. Οι πλάκες των πεζοδρομίων παγίδες για τους ανυποψίαστους Αθηναίους. Το περπάτημα στην Αθήνα είναι επικίνδυνο σπορ. Σχεδόν απαγορευτικό!

Σαν να ακούω τα σχολιανά μου. «Ο κομμουνιστής του Χόλιγουντ». «Ο πρώην “τρόφιμος” του Περισσού». «Αυτός ο άθλιος δημοσιογράφος έχει μετατραπεί σε διαφημιστή του Μητσοτακέικου». Τα ίδια έλεγαν από την αντίπερα όχθη όταν «τόλμησα» να εξασφαλίσω συνέντευξη με τη Ρένα Δούρου. Ε και; Μωρέ, δεν πα’ να λένε ό,τι θέλουν! Η επιλογή ήταν δική μου. Και ήταν κινηματογραφική. Η εικόνα ίσον χίλιες λέξεις. Από την πρώτη στιγμή είχα την αίσθηση ότι ο Κώστας Μπακογιάννης είναι κανονικός άνθρωπος. Της διπλανής πόρτας. Ενας κανονικός και προικισμένος της διπλανής πόρτας. Ξέρετε πόσο σπάνιο είναι να ανακαλύψεις Νεοέλληνα πολιτικό που να είναι κανονικός άνθρωπος; Ακατόρθωτο! 

Δεν με ήξερε. Δεν τον ήξερα. Εννοώ, δεν είχαμε συνταντηθεί. Οταν σχημάτισα τον αριθμό του κινητού του, το σήκωσε αμέσως. Σπάνιο κι αυτό. Συνήθως, τι συνήθως, πάντα οι πολιτικοί δεν απαντούν. Πρέπει να στείλεις μήνυμα και βλέπουμε. Ο Κώστας απαντάει. Σε όλους. Ολο το 24ωρο.

-Απαντάς επειδή ήσουν δήμαρχος και τώρα περιφερειάρχης. Οι δήμαρχοι κυκλοφορούν σε όλες τις γειτονιές και ανταλλάσσουν χειραψίες με όλους τους δημότες. Κοντά στον απλό άνθρωπο δηλαδή. Μόνο τα χαϊβάνια τούς πιστεύουν.

«Απαντώ επειδή (...) 

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη στο Πρώτο Θέμα