Πέμπτη, 25 Απριλίου 2019

ev media-logo

Ποιος ήταν ο 58χρονος Στέφανος Κουζώφ, που σκοτώθηκε σε ατύχημα με τρακτέρ στο Νόστιμο Ευρυτανίας - Συλλυπητήρια μηνύματα

Μια «κακιά στιγμή» στάθηκε η αιτία να χάσει τη ζωή του ο 58χρονος Στέφανος Κουζώφ, όταν, το μεσημέρι του Σαββάτου (20/10) και ενώ εκτελούσε εργασίες στο κτήμα του με το τρακτέρ του, αυτό για άγνωστους λόγους εξετράπη της πορείας του, αναποδογύρισε και τον καταπλάκωσε. stefko1111

Το θανατηφόρο ατύχημα συνέβη στο κτήμα που ο άτυχος άνδρας διατηρούσε με τη γυναίκα του, στο χωριό Νόστιμο Ευρυτανίας. Αποτέλεσμα ήταν ο αγρότης να χάσει σχεδόν ακαριαία τη ζωή του μετά από ισχυρό χτύπημα που δέχτηκε στο σώμα του. Τον βαρύγδουπο ήχο άκουσε η γυναίκα του που εργαζόταν δίπλα και ειδοποίησε το ΕΚΑΒ. 

Πριν λίγα χρόνια, οι δυο τους αποφάσισαν να εγκατασταθούν μόνιμα στον τόπο μας, τον οποίο αγάπησαν σαν δικό τους, έχοντας φτιάξει με περίσσιο μεράκι και ατελείωτες ώρες προσωπικής εργασίας μια όμορφη φάρμα, μια πρότυπη αειφορική μονάδα καλλιέργειας. Μάλιστα, τον Οκτώβριο του 2014 το ΚΠΕ είχε οργανώσει «ξενάγηση» στο κτήμα «Νόστιμον Ήμαρ», όπου ο Στ. Κουζώφ έδωσε στους συμμετέχοντες να κατανοήσουν με απλό τρόπο όσα εφάρμοζε καθημερινά (φωτο κάτω).

kouzwf-nostimo-hmar1

Ο εκλιπών αγαπούσε ιδιαίτερα τον άνθρωπο, τη φύση, το σκάκι. Για τον λόγο ήταν μέλος -και μάλιστα έμπειρο και ιδιαίτερο ικανό- στο Ελληνικό Διασωστικό Σώμα Ευρυτανίας (ΕΔΣΕ), την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής, τον Σκακιστικό Σύλλογο, πεζοπορικούς συλλόγους κ.α. Όλοι είχαν να πουν τα καλύτερα για το «Στέφκο», όπως τον έλεγαν οι φίλοι, που έφυγε τόσο άδοξα και πρόωρα από τη ζωή.

Ακολουθούν συλλυπητήρια μηνύματα από το ΕΔΣΕ, την ΕΟΔΑ και την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής Ελλάδας.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΑΣΩΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ (ΕΔΣΕ)

«Άσχημο παιχνίδι έπαιξε η μοίρα σήμερα (σ.σ 20/10) σε ένα ενεργό και έμπειρο μέλος της ομάδας μας, το Στέφανο Κουζώφ.

Καθώς όργωνε το χωράφι του αναποδογύρισε το τρακτέρ που οδηγούσε με αποτέλεσμα να τον πλακώσει και να χάσει τη ζωή του ακαριαία....

Ο Στέφανος ήταν ενεργό και έμπειρο μέλος στην ομάδα μας και διετέλεσε μέλος του δοιηκητικού μας συμβουλίου.

Το Ελληνικό Διασωστικό Σώμα Ευρυτανίας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια και την βαθιά του θλίψη για τον άδικο χαμό του.

Κουράγιο και υπομονή στην οικογένεια του

Στέφανε καλό ταξίδι και καλή ανάπαυση!!!!

Θα σε θυμόμαστε πάντα!!!!».

ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

«Με βαθιά οδύνη ο Σκακιστικός Όμιλος Καρπενησίου αποχαιρετά το εκλεκτό μέλος του και εθελοντή δάσκαλο σκακιού, Στέφανο Κουζώφ.

Ο Στέφανος υπήρξε άνθρωπος προσφοράς και έμπνευσης για τον καθένα που είχε την τύχη να τον γνωρίσει, μικρόν και μεγάλο.

Η μνήμη του θα μένει ανεξίτηλη, όπως ακέραια και θεμελιωδώς ανθρώπινη και δημιουργική υπήρξε η παρουσία του στη μικρή κοινωνία της πόλης μας.

 

Για το Δ.Σ. του ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

Η Γεν.  Γραμματέας

Βασιλική  Π.  Λάππα»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

«Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής - Hellenic Rescue Team of Attica θρηνεί για την απώλεια του μέλους της Στέφανου Κουζώφ. Ο "Στεφκο" ήταν από τα παλαιά έμπειρα μέλη της ομάδας, συνέβαλλε καθοριστικά στην εξέλιξη του Χερσαίου Τομέα και το ήθος του ως άνθρωπος και ως διασώστης ήταν πάντα παράδειγμα για όλα τα μέλη της ομάδας μας.
Στο οικοδόμημα που λέγεται ΕΟΔ Αττικής ο Στέφανος Κουζώφ είχε βάλει τα θεμέλια.

Στέφανε θα μας λείψεις. Η ΕΟΔ Αττικής εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένειά του.».

ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

«Συγκλονισμένη η σκακιστική οικογένεια από την ξαφνική απώλεια ενός νέου ανθρώπου, του Στέφανου Κουζώφ. Με την μοναδική εθελοντική προσφορά του στην κοινωνία στον άνθρωπο στα παιδιά, με την ιδιαίτερη στάση της  ζωής του και το προσωπικό του παράδειγμα, με το θάρρος και την δίψα για ζωή και δημιουργία, αφήνει ανεξίτηλη την σφραγίδα του σε όλους όσους είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν από κοντά.

Μέχρι να ξανασμίξουμε, θα μας χαμογελάς με εκείνο το ακαταμάχητο χαμόγελο…

Καληνύχτα, καλέ μας φίλε Στέφανε.

ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΑΜΙΑΣ

ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΝΕΑΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΛΑΜΙΑΣ

ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΛΑΜΙΑΣ

ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ  ΣΠΕΡΧΕΙΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ».