Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019

ev media-logo

Ριζική ανακαίνιση στο Τμήμα Δασολογίας, με έργο ανακαίνισης των εγκαταστάσεων και επαναλειτουργία της φοιτητικής εστίας

Η Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας ολοκλήρωσε μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα 4 μηνών, τη μελέτη ριζικής ανακαίνισης των κτηριακών εγκαταστάσεων της Δασολογικής Σχολής Καρπενησίου και προωθείται άμεσα η χρηματοδότηση των έργων με στόχο την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και επιτέλους την επαναλειτουργία της Φοιτητικής Εστίας της Σχολής.foititiki-estia-dasoponia1

Το ΤΕΙ Καρπενησίου, αναβαθμίστηκε πρόσφατα σε Πανεπιστημιακή Σχολή 5ετούς φοίτησης, με την απορρόφησή του από το  Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Άμεσα προχωράνε και τα σχέδια της ριζικής ανακαίνισης των κτηριακών και μηχανολογικών εγκαταστάσεων, η μελέτη της οποίας παραδόθηκε πρόσφατα, από την  ΠΕ Ευρυτανίας.

Πρόκειται για μία σημαντική μελέτη, που αναμένεται να αναβαθμίσει, εκ βάθρων, τις εγκαταστάσεις εστίασης και διαμονής του ΤΕΙ Καρπενησίου, καθώς και  τις εκπαιδευτικές αίθουσες. Η τελευταία φορά που ανακαινίστηκαν οι κτηριακές εγκαταστάσεις  της σχολής και αυτό επιφανειακά, ήταν προ εικοσαετίας, ενώ οι εγκαταστάσεις -λόγω ακριβώς της άθλιας κατάστασης που βρίσκονται- δεν χρησιμοποιούνται εδώ και χρόνια.foititiki-estia-dasoponia3

Στο κτήριο του ΤΕΙ, υπάρχουν 3 όροφοι με δωμάτια για φιλοξενία φοιτητών, ευρύχωρα και με πολλές ανέσεις όπως επίσης και  μεγάλη αίθουσα εστιατορίου.

Ωστόσο, μετά από μεγάλη έκρηξη που έγινε στο λεβητοστάσιο του ΤΕΙ το 2008, προκλήθηκαν σημαντικές  φθορές στο κτήριο, οι οποίες ποτέ δεν επιδιορθώθηκαν και έτσι το κτήριο από τότε παραμένει ακατοίκητο και ασυντήρητο.

Τα προβλήματα μεγαλώνουν   καθώς η σκεπή του κτηρίου μπάζει νερά, ενώ ο κάτω όροφος είναι σε άθλια κατάσταση. Παρά τις διαμαρτυρίες φοιτητών και καθηγητών, καμία ενέργεια δεν έγινε για την επισκευή του κτηρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ. Άρης Τασιός, το έργο προβλέπει την ριζική ανακαίνιση των κτηριακών και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων με σκοπό την αναβάθμιση και βελτίωση των υποδομών του κτηρίου, ώστε να μπορεί να διαθέτει παροχές υψηλού επιπέδου στους φιλοξενούμενους φοιτητές αλλά και στους φιλοξενούμενους επισκέπτες, επιστήμονες - συνεργάτες του Ιδρύματος. Ταυτόχρονα θα επιτευχθεί σημαντική ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου με αποτέλεσμα, την μείωση του κόστους λειτουργίας.

Η συνολική δαπάνη του έργου αναμένεται να είναι 1,3 εκ ευρώ, τα οποία θα εξασφαλιστούν από το τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας.foititiki-estia-dasoponia2