Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Σκόνη και θέαμα σε Καρπενήσι και πέριξ. Δείτε ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ από την 2η Ημέρα του Hellas Rally Raid

Σκόνη, λάσπη και εκατοντάδες χιλιόμετρα σε κακοτράχαλους δασικούς δρόμους σε Ευρυτανία και γειτονικούς νομούς καλούνται να αντιμετωπίσουν καθημερινά οι συμμετέχοντες -περίπου 200 στον αριθμό- του Hellas Rally Raid 2019, που διεξάγεται με επίκεντρο το Καρπενήσι (Αθλητικό Κέντρο).1

Τη 2η ημέρα (Τρίτη 21 Μαΐου), οι οδηγοί κάλυψαν 220 χιλιόμετρα σε γρήγορες χωμάτινες διαδρομές με επίκεντρο τα όρια με τον ν. Καρδίτσας και με κατεύθυνση τη Λίμνη Πλαστήρα. Στα αγωνιστικά, όπως αναφέρει το bikeit.gr, ο αναβάτης quad που είχε γράψει τον ταχύτερο χρόνο όλων κατά τον πρόλογο, την πρώτη μέρα του αγώνα, ο Γάλλος Souday Sebastien (Yamaha), αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον αγώνα μετά από μια πτώση που τον άφησε αρκετά ζαλισμένο, αλλά ευτυχώς όχι τραυματισμένο.

Έτσι τα ηνία του αγώνα πέρασαν στον Ιταλό Leonardo Tonelli (Husqvarna), ο οποίος αγωνίζεται και για την κατάταξη της FIM - που αφορά εκείνους τους αναβάτες που δεν τρέχουν μόνο στο Hellas Rally, αλλά και στο σύνολο του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου Tout Terrain, του οποίου αυτός είναι ο δεύτερος αγώνας. Πίσω του ανέβηκε ο Γερμανός Dirk von Zitzewitz (KTM), ενώ τρίτος αναδείχθηκε ο Αυστριακός Christoph Rothhaupt (KTM).

Οι Έλληνες αναβάτες σημείωσαν μεγάλη πρόοδο στην κατάταξή τους μετά και τη δεύτερη μέρα, με τον Δημήτρη Λινάρδο (ΚΤΜ) να ξεχωρίζει στην 22η θέση γενικής – αν και οφείλουμε να σημειώσουμε πως είναι δηλωμένος ως Γάλλος στον αγώνα.

Οι τρεις συμμετέχοντες με την Ελληνική σημαία βελτίωσαν επίσης τις θέσεις τους, με τον Δημήτρη Χαρίση (ΚΤΜ) στην 70ή θέση, τον Παναγιώτη Γεωργογιάννη (ΚΤΜ) στην 71η και τον Στέλιο Καραμάνο (ΚΤΜ) στην 93η.

2

3

4

5

6

7

8

9

10