Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

15.000 ευρώ στον δήμο Καρπενησίου για δωρεάν ίντερνετ σε πάρκα και πλατείες, από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα WiFi4EU

Χρηματοδότηση προσδοκά ο Δήμος Καρπενησίου από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα WiFi4EU για την ενίσχυση των προγραμμάτων του για δωρεάν ίντερνετ σε πάρκα και πλατείες με στόχο την καλύτερη παροχή υπηρεσιών στους πολίτες.plateia-wifi11

Η πρωτοβουλία WiFi4EU αποσκοπεί στην παροχή υψηλής ποιότητας πρόσβασης στο διαδίκτυο για τους πολίτες και τους επισκέπτες όλων των χωρών της ΕΕ μέσω σημείων δωρεάν ασύρματης διαδικτυακής πρόσβασης (Wi-Fi) σε δημόσιους χώρους, όπως πάρκα, πλατείες, δημόσια κτήρια, βιβλιοθήκες και κέντρα υγείας.

Μέσω της πρωτοβουλίας WiFi4EU χορηγούνται στους επιλέξιμους δήμους “κουπόνια” με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εγκατάσταση σημείων ασύρματης πρόσβασης Wi-Fi στα εν λόγω κέντρα δημόσιας ζωής.

Κάθε δήμος μπορεί να λάβει μόνο ένα κουπόνι καθ’ όλη τη διάρκεια της πρωτοβουλίας WiFi4EU. Ο Δήμος Καρπενησίου (αλλά και ο δήμος Αγράφων αν καταθέσει αίτηση) είναι στην επικαιροποιημένη λίστα των δήμων που δικαιούται οικονομική ενίσχυση. Μέχρι το 2020, αναμένεται να ωφεληθούν πάνω από 8.000 δήμοι σε όλη την Ευρώπη.

Την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο Καρπενησίου και μεταξύ των θεμάτων, με εισήγηση του νέου αντιδημάρχου κ. Χρήστου Γενιτσαρόπουλου, συζητήθηκε το θέμα και ελήφθη απόφαση για την κατάθεση αίτησης χρηματοδότησης. Η χρηματική αξία κάθε χορηγούμενου κουπονιού, ανέρχεται σε 15.000 ευρώ.