Σάββατο, 8 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

(ΒΙΝΤΕΟ + ΦΩΤΟ) «Λάμψη» Δομάζου στο Καρπενήσι. Ο «στρατηγός» παρουσίασε το βιβλίο του στο Συνεδριακό Κέντρο

απόσπασμα από το ρεπορτάζ της έντυπης έκδοσης

Ήταν μια βραδιά που, όσοι αγαπούν το ποδόσφαιρο, θα θυμούνται για πάντα. Ο «μεγάλος» Μίμης Δομάζος, εκ των κορυφαίων Ελλήνων ποδοσφαιριστών όλων των εποχών, «σημαία» στην ιστορία του Παναθηναϊκού, βρέθηκε στο Καρπενήσι για να παρουσιάσει το βιβλίο του. 1

Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο, τη Δευτέρα 21/10, παρουσία φίλων του ποδοσφαίρου όλων των ηλικιών, με τον Μίμη Δομάζο να υπογράφει βιβλία του στην είσοδο του αμφιθεάτρου. Στις πρώτες θέσεις κάθισαν, μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης κ.κ. Γεώργιος, ο Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Νίκος Σουλιώτης κ.α.

Το βιβλίο «Μυστικά και άλλες ...αποκαλύψεις» εκδόθηκε το 2016, περιλαμβάνει 270 σελίδες και εν πολλοίς περικλείει όλη την ιστορία του θρύλου του ποδοσφαίρου, Μίμη Δομάζου, που σήμερα, στα 77 του πια, δεν έχει χάσει τη «σπιρτάδα» και το πάθος που τον διακατείχαν και ως ποδοσφαιριστή, πριν από δεκαετίες. Το Καρπενήσι αποτέλεσε έναν από τους δεκάδες «σταθμούς» της περιοδείας βιβλιοπαρουσίασης ανά την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

BINTEO

Ο Δομάζος και το ποδόσφαιρο

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή αφιερωματικού βίντεο στην εμβληματική φυσιογνωμία του Δομάζου: από τα χρόνια στις αλάνες της Άμυνας Αμπελοκήπων μέχρι τον Παναθηναϊκό, το Γουέμπλεϊ και την Εθνική Ελλάδας, μια ζωή γεμάτη τίτλους, γκολ, επιτυχίες και θυσίες. Στο βιβλίο παρουσιάζονται άγνωστες πτυχές της ζωής του Δομάζου αλλά και σπάνιο φωτογραφικό υλικό από γνωστά ή άγνωστα γεγονότα.

9

Ο «στρατηγός» εξομολογήθηκε για το πώς κατάφερε να παίζει για 25 (και πλέον) χρόνια ποδόσφαιρο χωρίς επικαλαμίδες και να μην τραυματιστεί ποτέ, ενώ θυμήθηκε και πολλές σημαντικές στιγμές της μεγάλης του καριέρας.  Σημείωσε δε πως για να αναγεννηθεί το εγχώριο ποδόσφαιρο, χρειάζεται να στηριχτούν οι Έλληνες ποδοσφαιριστές.

Ο Δομάζος αφηγήθηκε το πως ξεκίνησε την καριέρα του από την αλάνα και πώς, βήμα-βήμα με κόπο και συνεχή προσπάθεια, έφθασε στην καταξίωση. Στο κοινό κάθονταν και αρκετά παιδιά, στα οποία ο «στρατηγός» απευθύνονταν συχνά, δίνοντας συμβουλές· ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής διατηρεί, εξάλλου, ακαδημία ποδοσφαίρου στην Αθήνα.

Δεν παρέλειψε δε να σχολιάσει τη σημερινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός. Ο σύλλογος θα βρει τον δρόμο του, ο Παναθηναϊκός θα ξαναγίνει μεγάλος, τόνισε, και τάχθηκε υπέρ της αποχώρησης του νυν προέδρου, κ. Γιάννη Αλαφούζου.

Στο πάνελ των ομιλητών, δίπλα από τον Μίμη Δομάζο, κάθισε ο Μητροπολίτης κ. Γεώργιος, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ευρυτανίας κ. Γιώργος Παπαντζίμας, ο οδοντίατρος και φίλος του «στρατηγού» κ. Αθανάσιος Βερροιόπουλος, η Καρπενησιώτισσα ποδοσφαιρίστρια Βασιλική Οικονόμου και ο φίλαθλος του ΠΑΟ, κ. Σεραφείμ Λερογιάννης. Σε ρόλο συντονιστή της εκδήλωσης ήταν ο εκδότης του βιβλίου-λευκώματος κ. Αριστείδης Ξηντάρας. Προς το τέλος της βραδιάς, ο Δομάζος φωτογραφήθηκε με μικρά παιδιά, απάντησε σε ερωτήσεις του κοινού και υπέγραψε βιβλία του. Στο περιθώριο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν και απονομές.

3

4

5

7

6

10

8