Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

Οι γιορτές δεν ανέστρεψαν την πτωτική πορεία στην αγορά του Καρπενησίου. Αρχίζουν οι χειμερινές εκπτώσεις

από την έντυπη έκδοση

Απώλειες σε σύγκριση με την περυσινή εορταστική περίοδο μετρούν έμποροι και καταστηματάρχες. Οι επικείμενες χειμερινές εκπτώσεις δεν θα αλλάξουν το κλίμα, τονίζουν.10

Δεν άλλαξε θεαματικά την πορεία των τζίρων των τοπικών καταστημάτων το 3ήμερο των Θεοφανίων. Επισκέπτες και εκδρομείς ήρθαν στο Καρπενήσι και την Ευρυτανία, όμως δεν ήταν αρκετοί ώστε να αντιστρέψουν το γενικά υποτονικό κλίμα που επικράτησε στην αγορά κατά την περίοδο των εορτών.

Η πτώση του τζίρου στο λιανικό εμπόριο, εν συγκρίσει με την περυσινή χρονιά, ανήλθε περίπου στο 30%, είχε πει στα Ευρυτανικά Νέα η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Σπυριδούλα Παπαδοπούλου. Τα μεγάλα ξενοδοχεία στο Καρπενήσι δεν γέμισαν, ενώ σχετικά ικανοποιητική ήταν η κίνηση στην εστίαση -καφετέριες, ταβέρνες κ.ο.κ.

Χειμερινές εκπτώσεις

Υπό τις ανωτέρω συνθήκες και τη διαρκώς συρρικνούμενη τοπική αγορά, η έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων δεν φέρνει στους επιχειρηματίες διάθεση αισιοδοξίας· όπως έχει άλλωστε επισημανθεί από τον τοπικό εμπορικό σύλλογο, οι διαρκείς και παρατεταμένες περίοδοι προσφορών και εκπτώσεων δεν επιφέρουν τα προσδοκώμενα.

Οι χειμερινές εκπτώσεις αρχίζουν τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου και ολοκληρώνονται τέλη Φεβρουαρίου. Έτσι, φέτος, οι εκπτώσεις θα ξεκινήσουν στις 13 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου.

Σημειώνεται ότι οι επίσημες περίοδοι των εκπτώσεων μέσα στο έτος είναι τέσσερις, δύο χειμερινές και δύο καλοκαιρινές, ενώ είθισται μέσα αυτά τα διαστήματα κάποιες Κυριακές τα καταστήματα είναι ανοιχτά.

Πάντως, όσοι αποφασίσετε να προβείτε σε αγορές στις εκπτώσεις, αξίζει να κάνετε μια βόλτα στην τοπική αγορά· ίσως βρείτε ποικιλία και τιμές που θα σας εκπλήξουν.