Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Γνωρίστε μία εναλλακτική μέθοδο αφαίρεσης τατουάζ

Εικόνα που περιέχει τατουάζ, ρούχαΗ περιγραφή δημιουργήθηκε με υψηλή αξιοπιστία

Πολλοί άνθρωποι έχουν προχωρήσει στην εφαρμογή ενός ή περισσότερων τατουάζ, και έπειτα έχουν αλλάξει γνώμη και επιθυμούν να το αφαιρέσουν. Οι μέθοδοι που υπάρχουν πλέον για την  αφαίρεσή του είναι πολλές και είναι όλες ασφαλείς. Στην περίπτωση βέβαια που θέλετε να ακολουθήσετε μία μέθοδο με τη μικρότερη δυνατή ιατρική παρέμβαση στο σώμα ή το πρόσωπό σας, θα κάνουμε λόγο για την αφαίρεση τατουάζ με κρέμα. Η μέθοδος αυτή είναι αρκετά νέα, και σας εγγυάται την αφαίρεση του τατουάζ σας χωρίς τη χρήση λέιζερ αποτελώντας μία φυσική διαδικασία ολικής αφαίρεσής του. Ας δούμε πιο αναλυτικά περί τίνος πρόκειται.

Η κρέμα αυτή αποτελείται από νερό, ψευδάργυρο, μαγνήσιο, η-προπανόλη, ασβέστιο και βενζοϊκό οξύ. Η εφαρμογή της έχει πάρει την έγκριση από όλους τους παγκόσμιους οργανισμούς υγείας. Ο πόνος που ενδεχομένως θα νιώσει κάποιος ακολουθώντας τη μέθοδο αυτή είναι ελάχιστος και αφορά μόνο στη διάρκεια της θεραπείας, που είναι 30-45 λεπτά. Παράλληλα εφαρμόζεται ειδικό αναισθητικό, όπως και σε άλλες μεθόδους αφαίρεσης τατουάζ και αξίζει να σημειωθεί ότι από την άποψη της αίσθησης πόνου η διαδικασία αυτή είναι παρόμοια με αυτή της εφαρμογής του τατουάζ.

 

Ανάλογα με το πόσο παλιό είναι το τατουάζ σας απαιτείται και ο αντίστοιχος αριθμός συνεδριών για την αφαίρεσή του με τη μέθοδο αυτή. Εάν το τατουάζ είναι παλιό, συνήθως χρειάζονται περίπου 3 συνεδρίες, ενώ εάν είναι πιο πρόσφατο θα χρειαστούν περισσότερες. Η θεραπεία αυτή συνίσταται για τους περισσότερους ανθρώπους αλλά πριν την κάνετε, πραγματοποιείται μία διαβούλευση πριν από κάθε συνεδρία, ώστε να αποφευχθούν τυχόν δυσάρεστες συνέπειες.

 

Η κάθε εφαρμογή της θεραπείας αυτής είναι σε θέση να πραγματοποιηθεί 6-8 εβδομάδες από την προηγούμενη εφαρμογή, ενώ από τις πρώτες 7 ημέρες της θεραπείας παρατηρείται ότι το τατουάζ αρχίζει να φεύγει. Από την πρώτη κιόλας εφαρμογή της θεραπείας υπάρχει η περίπτωση να δείτε ότι κάποια σημεία του τατουάζ σας έχουν διαγραφεί σχεδόν τελείως.

 

Εάν βρίσκεστε σε αναζήτηση μίας μεθόδου αφαίρεσης του τατουάζ σας, πριν προχωρήσετε καλό είναι να γνωρίζετε ότι οι διάφορες μέθοδοι αφαίρεσης τατουάζ δεν προβλέπεται να εφαρμόζονται συνδυαστικά και σε κάθε περίπτωση θα πρέπει πρώτα να συμβουλεύεστε τον γιατρό σας.

 

Η μέθοδος αυτή μπορεί να αφαιρέσει όλες τις χρωστικές του τατουάζ που μπορεί να έχετε στο σώμα σας σε ποσοστό άνω του 92% για τα τατουάζ σώματος και 100% για αυτά του προσώπου. Όσον αφορά στο πρόσωπο, η μέθοδος αυτή δε συνιστάται για εφαρμογή γύρω από την περιοχή των ματιών καθώς υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης λόγω της υγρασίας της περιοχής.

 

Είναι σημαντικό, όπως και σε όλες τις μεθόδους αφαίρεσης, να ακολουθήσετε τις συμβουλές που θα σας δώσει ο ειδικός ώστε η αποκατάσταση της περιοχής να είναι επιτυχής και να μη μείνει κάποιο σημάδι στο δέρμα σας.