Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Δημιούργησαν δανειστική Βιβλιοθήκη στο Κρίκελλο. Μια όμορφη γωνιά δίπλα από την πλατεία του χωριού, στη μνήμη του Κώστα Απ. Πανάρα

Μια νέα, δωρεάν δανειστική Βιβλιοθήκη έχουν πλέον στη διάθεσή τους κάτοικοι και επισκέπτες του Κρικέλλου, καθώς με πρωτοβουλία ανθρώπων του χωριού δημιουργήθηκε μια όμορφη γωνιά στη μνήμη του Κώστα Απ. Πανάρα, που έφυγε από τη ζωή πριν περίπου έναν χρόνο.

krikello-bibliothiki1

Η βιβλιοθήκη φιλοξενείται στο χώρο της Λέσχης, δίπλα από την πλατεία, και ο καθένας μπορεί και να φέρει βιβλία του εμπλουτίζοντας τη βιβλιοθήκη, αλλά και να πάρει από αυτήν ελεύθερα, εξηγούν οι πρωτεργάτες του εγχειρήματος, μέλη του τοπικού Συλλόγου Κρικελλιωτών.

Τα κόστη για την κατασκευή της βιβλιοθήκης, το βάψιμο και τη διαμόρφωση του χώρου διατέθηκαν από τον ίδιο σύλλογο, που μαζί με την οικογένεια του εκλιπόντος και «…με ψυχή μας και βιβλιοθηκάριους τα δέκα μικρά παιδιά, μόνιμους κατοίκους του Κρίκελλου, θα προσπαθήσουν να κρατάνε τη Λέσχη ανοιχτή ώστε η βιβλιοθήκη να επιτελέσει το σκοπό για τον οποίο και έγινε».

«Είναι γνωστό σε όλους τους Κρικελλιώτες το πάθος με το οποίο διάβαζε ο φίλος και συγχωριανός μας ο Κώστας Απ. Πανάρας. Αυτή του η καθημερινή αφοσίωση στα βιβλία και κυρίως σε επιλεγμένα έργα γνωστών αλλά και λιγότερο γνωστών συγγραφέων είχε ως αποτέλεσμα να διαθέτει ο ίδιος αρκετά βιβλία. Ταυτόχρονα όμως είχε πλουτίσει τις γνώσεις του ιδίου που σε συνδυασμό με την μεγάλη του κριτική ικανότητα, του έδωσαν το προσωνύμιο ‘Επιστήμονας’», διαβάζουμε σχετικά.

«Γνωρίζοντας λοιπόν», αναφέρουν ακόμα, «ότι διαχρονικά αλλά και όταν ήταν βαριά άρρωστος επιθυμούσε να συμβάλλει στη δημιουργία μιας βιβλιοθήκης στο Κρίκελλο με βιβλία στη διάθεση όλων, θεωρήσαμε υποχρέωσή μας και κεράκι στη μνήμη του να υλοποιήσουμε αυτή του την επιθυμία, για το καλό του αγαπημένου μας χωριού».