Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019

ev media-logo

Έργο 430.000 ευρώ για ποδοσφαιρικό γήπεδο υψηλών προδιαγραφών στη Φραγκίστα, προωθεί η Π.Ε. Ευρυτανίας

Την υλοποίηση του έργου “ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΓΗΠΕΔΟΥ ΦΡΑΓΚΙΣΤΑΣ” προωθεί η Π.Ε. Ευρυτανίας. Πρόκειται για το έργο που είχε προαναγγελθεί πριν από ένα χρόνο περίπου σε αποκλειστικό ρεπορτάζ των “Ευρυτανικών Νέων”. Τη μελέτη υλοποίησε ο δήμος Αγράφων. Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας.

fragkista-gipedo

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο της περασμένης εβδομάδας, μετά από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας κ. Αριστείδη Τασιού, εγκρίθηκε η προγραμματική σύμβαση και η χρηματοδότηση για το έργο «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΓΗΠΕΔΟΥ ΦΡΑΓΚΙΣΤΑΣ» προϋπολογισμού 429.164 ευρώ.

Το έργο αφορά στην ανακατασκευή και αναβάθμιση του γηπέδου της Τ.Κ. Δυτικής Φραγκίστα στη Δ.Ε. Φραγκίστα του δήμου Αγράφων, διαστάσεων 96μ Χ 62,50μ., συνολικού εμβαδού 6.000 τ.μ.

Οι εργασίες που απαιτούνται για την πλήρη αναβάθμιση των εγκαταστάσεων είναι: Αποξήλωση των παλαιών εγκαταστάσεων, βελτίωση επιπεδότητας της επιφάνειας, κατασκευή συστήματος οριζόντιας αποστράγγισης του γηπέδου ποδοσφαίρου, κατασκευή συστήματος συνθετικού χλοοτάπητα του γηπέδου ποδοσφαίρου, προμήθεια και τοποθέτηση προκατασκευασμένου οικίσκου αποδυτηρίων, προμήθεια και τοποθέτηση υλικών αναβάθμισης της περίφραξης γηπέδου.

Με το έργο αυτό δρομολογείται η πραγματοποίηση ενός χρόνιου και δίκαιου αιτήματος της περιοχής, αυτό της κατασκευής ενός σύγχρονου γηπέδου στη  Δυτική Ευρυτανία, κατάλληλων διαστάσεων, με χλοοτάπητα ώστε να μπορεί να φιλοξενεί αγώνες.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, έχοντας τη μελέτη από τον δήμο Αγράφων, ενώ έχουν ήδη εξασφαλιστεί οι απαραίτητες πιστώσεις ώστε μετά τη δημοπράτησή του από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου, να ξεκινήσει άμεσα η κατασκευή του.