Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2019

ev media-logo

Αναβαθμίζονται οι Παιδικές Χαρές του δήμου Καρπενησίου. Περισσότερα από 314.000 € για παρεμβάσεις σε 19 παιδικές χαρές

Με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών θα γίνουν οι εργασίες αναβάθμισης με απώτερο στόχο την πιστοποίηση των παιδικών χαρών σύμφωνα με τα ισχύοντα ευρωπαϊκά πρότυπα.paidiki-xara-xirias-arxeio1

Να ανοίξουν πάλι οι παιδικές χαρές και να είναι πλήρως εξοπλισμένες και ασφαλείς για τα παιδιά, επιδιώκει ο δήμος Καρπενησίου και προκηρύσσει σχετικό διαγωνισμό, συνολικού προϋπολογισμού 314.631,40 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 24%.

Άλλωστε, όπως πολλάκις έχουν επισημάνει τα «Ευρυτανικά Νέα» σε σχετικά ρεπορτάζ, η κακή εικόνα που παρουσιάζουν οι παιδικές χαρές και οι κίνδυνοι που εγκυμονούν για τα παιδιά, οδήγησε το περασμένο καλοκαίρι τον δήμο να «σφραγίσει» 70 παιδικές χαρές που κρίθηκαν ακατάλληλες.

Ωστόσο, παρόμοια εικόνα παρουσιάζεται στις περισσότερες παιδικές χαρές της χώρας και έτσι το Υπουργείο Εσωτερικών απηύθυνε πρόσκληση στους δήμους να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Φιλόδημος», ύψους 70 εκατ. ευρώ. Από το ποσό αυτό, το 0,59% (407.000 ευρώ για τους δύο δήμους) αντιστοιχεί στην Ευρυτανία (ΕΝ αρ. φυλ. 795/14-3-18).

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr και η υποβολή προσφορών ξεκίνησε στις 15/03 και λήγει στις 15 Απριλίου 2019.

Πλήρες ρεπορτάζ (ποια έργα και σε ποιες παιδικές χαρές θα γίνουν κ.α.) στα "Ευρυτανικά Νέα" που κυκλοφορούν

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)