Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Δεν έκαναν «ανάσταση» οι έμποροι. Υποτονική η κίνηση στην αγορά του Καρπενησίου, χαμόγελα στα καταστήματα εστίασης

Κάθε πέρυσι και καλύτερα: σε αυτή τη φράση συμπυκνώνεται ο απολογισμός του εμπορικού κόσμου του Καρπενησίου για την εορταστική περίοδο του Πάσχα, καθώς παρά τις προσδοκίες, τα περισσότερα καταστήματα δεν έκαναν… «ανάσταση» φέτος. Στον αντίποδα, κερδισμένοι αποδείχθηκαν οι ιδιοκτήτες χώρων εστίασης, τα ξενοδοχεία και τα κρεοπωλεία.pasxa-karpenisi-plateia-2018

Μεγάλα ξενοδοχεία, όπως και αρκετοί ξενώνες, κατέγραψαν μεγάλη πληρότητα (έως και άνω του 80-90%), ωστόσο διαφορετική ήταν η εικόνα στα ενοικιαζόμενα δωμάτια, τα οποία, στην πλειοψηφία τους, δεν είδαν πολύ κόσμο. Γύρω στο 70-80% κινήθηκε κατά μέσο όρο η πληρότητα στα καταλύματα του Καρπενησίου και των γύρω χωριών. Το Καρπενήσι αποδείχθηκε δημοφιλής τουριστικός προορισμός για το Πάσχα, ωστόσο αυτό δεν «μεταφράστηκε» σε πολύ αυξημένα έσοδα για τα μαγαζιά και τα καταστήματα.

Δεν θύμιζε Πάσχα...

«Υποτονική» χαρακτηρίζει την αγοραστική κίνηση κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας στο Καρπενήσι, η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κα Σπυριδούλα Παπαδοπούλου. Όπως λέει, μιλώντας στα «Ευρυτανικά Νέα», η πλειοψηφία των επιχειρήσεων σε ένδυση, υπόδηση, είδη σπιτιού κ.α. κινήθηκε σε ρηχά νερά, με τους καταναλωτές να αγοράζουν μόνο τα απαραίτητα για το πασχαλινό τραπέζι.

«Η κίνηση δεν θύμιζε σε τίποτα πασχαλινές και γιορτινές ημέρες», αναφέρει χαρακτηριστικά. Αποτρεπτικός παράγοντας ήταν και ο καιρός της Μ. Εβδομάδας, σημειώνει, που βελτιώθηκε όταν ήταν ήδη… αργά (από το Μ. Σάββατο και έπειτα). Οι επισκέπτες του Πάσχα δε, ήταν φέτος πιο φειδωλοί από κάθε άλλη φορά, προσθέτει, και περιορίστηκαν σε μικροαγορές. Και όλα αυτά, όπως επισημαίνει, την ώρα που οι τιμές συμπιέστηκαν προς τα κάτω φέτος και ήταν πιο ανταγωνιστικές από κάθε άλλη χρονιά.

Οι επόμενοι μήνες αναμένονται δύσκολοι για τον εμπορικό κόσμο του Καρπενησίου, καταλήγει η πρόεδρος, καθώς μεσολαβεί μεγάλο χρονικό διάστημα ως την έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν αλλά και την έναρξη των θερινών εκπτώσεων (στις αρχές του Ιουλίου).

Αναλυτικό ρεπορτάζ μπορείτε να διαβάσετε στα "Ευρυτανικά Νέα" που κυκλοφορούν