Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Στην Άμφισσα η Φιλαρμονική του δήμου Καρπενησίου, συμμετείχε στους εορτασμούς για την Απελευθέρωση της πόλης (ΦΩΤΟ)

Η Άμφισσα ήταν η πρώτη πόλη της Στερεάς που επαναστάτησε κατά των Τούρκων αμέσως μετά την κήρυξη της Επανάστασης στις 25 Μαρτίου 1821. Ο εορτασμός της σημαντικής επετείου προβλέπεται μάλιστα με Προεδρικό Διάταγμα το οποίο και αποδίδει τη σημασία απελευθέρωσης του πρώτου κάστρου κατά την Επανάσταση του 1821.

Τους εορτασμούς παρακολούθησε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος. Περισσότερα από 300 άτομα, με στολές και οπλισμό εποχής, συμμετείχαν το Σάββατο (13/4) στην αναπαράσταση της άλωσης του Κάστρου των Σαλώνων, ενώ στην κεντρική παρέλαση της Κυριακής (14/4), πήραν μέρος περισσότεροι από 1500 φουστανελοφόροι από συλλόγους ολόκληρης της χώρας. 

Στα εορταστικά δρώμενα υπήρχε και ευρυτανική εκπροσώπηση, καθώς στην Άμφισσα βρέθηκε και παρέλασε η Φιλαρμονική του Δήμου Καρπενησίου, υπό τη μαέστρο κα Εύη Βάρσου, κερδίζοντας το χειροκρότημα των θεατών. Σταθερά και διαχρονικά, η δημοτική Φιλαρμονική δίνει το παρών σε εκδηλώσεις σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, παρουσιάζοντας ένα εξαιρετικό, πειθαρχημένο σύνολο, υψηλό καλλιτεχνικό επίπεδο και αξιοπρόσεκτες εμφανίσεις.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ*

2

1

3

5

6

7

*Οι φωτογραφίες είναι του κ. Γιώργου Ευθυμίου