Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Απαλλαγή για τον δικηγόρο που είχε συλληφθεί στο Καρπενήσι επειδή έσβησε φασιστικά σύμβολα

από την έντυπη έκδοση

Δικαιώθηκε ο δικηγόρος πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Δημήτρης Ζώτος, ο οποίος βρέθηκε να κατηγορείται για τη διαγραφή ναζιστικών συμβόλων και συνθημάτων σε τοίχο στην είσοδο του Καρπενησίου.dikigoros-zotos-sinthimata

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ευρυτανίας έπαυσε την ποινική δίωξη σε βάρος του για την κατηγορία της διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας. Ήταν δύο χρόνια πριν, Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017. 

Άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας Καρπενησίου, που βρίσκονταν σε υπηρεσία, αντιλήφθηκαν πως άνδρας έγραφε με σπρέι στον τοίχο που βρίσκεται παραπλεύρως του κυκλικού κόμβου στην ανατολική είσοδο της πόλης που οδηγεί στο κέντρο. Επρόκειτο για τον δικηγόρο Τάκη Ζώτο, που είχε διατελέσει μέλος της ομάδας της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής.  Δίχως να προβάλει αντίσταση, ο δικηγόρος οδηγήθηκε στο Α.Τ Καρπενησίου, ωστόσο, λόγω της δικηγορικής του ιδιότητας, διέφυγε την αυτόφωρη διαδικασία και τη διανυκτέρευση στο κρατητήριο. 

Σύμφωνα με όσα δήλωσε, o κ. Ζώτος επισκέφτηκε το Καρπενήσι, τόπο καταγωγής της γυναίκας του, όταν είδε σε τοίχο στην είσοδο της πόλης γραμμένα συνθήματα της Χρυσής Αυγής. Τα συγκεκριμένα συνθήματα γράφτηκαν από αγνώστους δύο μήνες πριν την πρωτοβουλία αφαίρεσής τους από τον δικηγόρο.

Στο σήμερα, κρίνοντας ότι δεν συντρέχουν επαρκείς ενδείξεις για την παραπομπή του κατηγορουμένου στο ακροατήριο, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ευρυτανίας εξέδωσε απαλλακτικό βούλευμα για τον Δ. Ζώτο.

(Με στοιχεία από την Εφημερίδα των Συντακτών και τα Ευρυτανικά Νέα)