Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

(Upd) Υπό έλεγχο η φωτιά στο Δερμάτι Ευρυτανίας, χάρη στις συντονισμένες ενέργειες εναέριων και επίγειων μέσων

2

Τέλος καλό, όλα καλά, όσον αφορά στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης (8/9) στον ορεινό οικισμό Δερμάτι Ευρυτανίας, στα ριζά της Χελιδόνας. Η τελευταία ενημέρωση από το σημείο αναφέρει πως το μέτωπο έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Νωρίτερα, αντιμέτωποι με διαρκείς αναζωπυρώσεις, λόγω των παροδικά ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, ήταν οι πυροσβέστες. Στο ξεκίνημα του συμβάντος, οι φλόγες έφθασαν λίγες δεκάδες μέτρα μακριά από σπίτια του χωριού, ωστόσο ευτυχώς απετράπησαν τα χειρότερα. Καίριας αποτελεσματικότητας αποδείχθηκαν οι ρίψεις από τα εναέρια μέσα· παράλληλα επιχειρούσαν, με μεγάλη δυσκολία λόγω του δύσβατου της περιοχής, τα πεζοπόρα τμήματα. Σημαντικά συνέδρασε η τοπική αυτοδιοίκηση.1

Η φωτιά εκδηλώθηκε νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης (8/9), στο Δερμάτι Ευρυτανίας -πιθανόν από ανθρώπινη αμέλεια. Οι καπνοί ήταν ορατοί από το Καρπενήσι, ενώ κάηκαν εκτάσεις από έλατα και πουρνάρια.

Στο σημείο έσπευσαν οχήματα της Π.Υ. Καρπενησίου, ενώ ζητήθηκε και η συνδρομή εναέριων μέσων. 4

"Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Δερμάτι του δήμου Καρπενησίου. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 23 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 9 οχήματα, 2 Α/Φ και 1 Ε/Π. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου", αναφέρει για το συμβάν το Πυροσβεστικό Σώμα στην ενημέρωσή του.

Συνεχής ενημέρωση. Περισσότερα στην έντυπη έκδοση της Τετάρτης 9/9/2020

2

10

3

9

5