Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

Ένα σκίτσο για την Ελλάδα. Μαθήτρια του Γενικού Λυκείου Καρπενησίου σε πανελλήνιο διαγωνισμό της Google - ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟ ΝΑ ΒΓΕΙ ΠΡΩΤΟ

Ανάμεσα στα 15 καλύτερα έργα πανελληνίως βρίσκεται το σχέδιο της μαθήτριας του ΓΕΛ Καρπενησίου Βασιλικής-Νεφέλης Παπαδοπούλου στον διαγωνισμό της Google με θέμα «Η Ελλάδα μου» . Μέχρι τις 7 Μαΐου η διαδικτυακή ψηφοφορία ·30 φορητοί υπολογιστές για το σχολείο του νικητή, μεταξύ άλλων, τα βραβεία.

google-ellada-nefeli

Σε εξέλιξη η ψηφοφορία

Ψηφίστε εδώ
«Χρησιμοποιείστε τη δημιουργικότητά σας, επανασχεδιάστε το λογότυπο της Google και καταθέστε τη δική σας άποψη για την Ελλάδα» ήταν πριν λίγους μήνες το μήνυμα-κάλεσμα της δημοφιλέστερης μηχανής αναζήτησης προς τους μαθητές των ελληνικών σχολείων.

Η μαθήτρια της Β’ τάξης του Γενικού Λυκείου Βασιλική - Νεφέλη Παπαδοπούλου δεν έχασε την ευκαιρία: επιστράτευσε φαντασία και ταλέντο και έστειλε -μέσω του σχολείου της- τη δική της δημιουργία στη Google, με τίτλο «Ελλάδα, μια μικρή απόλαυση».

Σήμερα, το σκίτσο της (doodle) φιγουράρει ανάμεσα στα 15 καλύτερα στην κατηγορία του Λυκείου και η 16χρονη διεκδικεί όχι μόνο μια τιμητική διάκριση, μα και 30 Chromebook υπολογιστές για το σχολείο όπου φοιτά.

Η online ψηφοφορία ξεκίνησε στις 15 Απριλίου και ολοκληρώνεται την Τρίτη 7 Μαΐου και μπορεί ο καθένας να καταθέσει την ψήφο του μέσα από τον σύνδεσμο http://www.google.gr/doodle4google/vote.html#d=d4-14.

Όταν ολοκληρωθεί η ψηφοφορία του κοινού, θα ανακοινωθούν οι 4 εθνικοί φιναλίστ, ένας από κάθε κατηγορία (Α’-Γ΄ δημοτικού, Δ’-ΣΤ’ δημοτικού, Γυμνάσιο, Λύκειο), και ύστερα η Google θα ανακηρύξει -στις 13 Μαΐου- τον μεγάλο νικητή, ο οποίος -μεταξύ άλλων- θα δει το σκίτσο του για 24 ώρες στην ελληνική σελίδα της Google και θα κερδίσει έναν φορητό υπολογιστή, ενώ το σχολείο του θα λάβει ως δώρο 30 Chromebook.

«Μύρισε» Ελλάδα

«Ελλάδα! Μια τόσο μικρή χώρα, μα γνωστή σε όλους τους ανθρώπους του κόσμου. Τα πρώτα πράγματα που έρχονται στο νου για αυτή είναι χρυσές αμμουδιές, πεντακάθαρα γαλανά νερά, καλοπέραση και καλό φαγητό. Σημαντικότερα, ένας πανάρχαιος πολιτισμός που έχει συμβάλλει στο ποιοι είμαστε όλοι σήμερα, και αξίζει να γνωριστεί από όλους καλύτερα!» αναφέρει στο μήνυμά της η Νεφέλη, η οποία επέλεξε να χρησιμοποιήσει στο σκίτσο της στοιχεία ταυτόσημα με την Ελλάδα: θάλασσα, ελιά, ήλιος, ούζο…