Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ. Η μαύρη μοίρα όσων ζουν μόνοι. Άδοξο τέλος για 84χρονη στο Δερμάτι. Σκοτώθηκε όταν έπεσε σε γκρεμό 200μ. Ήταν 4 ημέρες νεκρή (;)

Η ηλικιωμένη γυναίκα ζούσε μόνη της στο Παλαιό Δερμάτι Ευρυτανίας. Αν και τα πόδια της δεν την βοηθούσαν, ωστόσο συντηρούσε το σπίτι της και σκάλιζε τον κήπο της καθημερινά. Την Μεγάλη Παρασκευή στις 10:30 το πρωί εντοπίστηκε από μέλη του Διασωστικού Σώματος Ευρυτανίας, νεκρή, σε χαράδρα 200 μέτρων.

nekri-dermati-ilikiomeni-gkremos

Τα μέλη του Διασωστικού Σώματος μεταφέρουν τη σορό της άτυχης ηλικιωμένη

Το χρονικό 

Όλα ξεκίνησαν όταν ο πρόεδρος του χωριού -και συγγενής της 84χρονης- δεν τη βρήκε στο σπίτι όπου έμενε (στην άκρη του χωριού), με αποτέλεσμα να ανησυχήσει και να ενημερώσει τους συγχωριανούς της, το απόγευμα της Μ. Πέμπτης. 

Γρήγορα ειδοποιήθηκε η αστυνομία και κατόπιν η Πυροσβεστική, ενώ για το περιστατικό ενημερώθηκε και το Ελληνικό Διασωστικό Σώμα Ευρυτανίας. 

Την επόμενη το πρωί, Μεγάλη Παρασκευή πλέον, ξεκίνησε στο Παλαιό Δερμάτι η επιχείρηση εντοπισμού της αγνοούμενης (μέχρι εκείνη τη στιγμή) ηλικιωμένης. 

Συνολικά 10 μέλη του Ελληνικού Διασωστικού Σώματος Ευρυτανίας, 4 αστυνομικοί με επικεφαλής τον διοικητή της Ασφάλειας Καρπενησίου κ. Γιάννη Νικοπολίδη, 3 πυροσβέστες, καθώς και κάτοικοι του χωριού, χωρισμένοι σε τέσσερις ομάδες, ξεκίνησαν νωρίς το πρωί να αναζητούν τη γυναίκα. {div float:right}{module Google (Τετράγωνο 300χ250 κειμενο)}{/div} 

Η έρευνα άρχισε γύρω από το σπίτι, όπου και βρέθηκαν κάποια ίχνη (σημάδια από πατημασιές στα χορτάρια) που τελικά, γύρω στις 10.30, σχεδόν 300μ. σε ευθεία γραμμή από το σπίτι όπου η ηλικιωμένη διέμενε, σε μια απότομη πλαγιά 200μ. (σάρα), ένα από τα μέλη του Διασωστικού Σώματος εντόπισε -αρχικά- τη ζακέτα που φορούσε η 84χρονη και λίγο αργότερα το άψυχο κορμί της. 

Στις 12.00 ξεκίνησε η επιχείρηση ανάσυρσης της σορού από το σημείο όπου βρέθηκε (με σοβαρά χτυπήματα και τραύματα από την πτώση), και γύρω στις 3.00 το μεσημέρι είχε πλέον ολοκληρωθεί. 

Όπως δείχνουν τα στοιχεία, η άτυχη γυναίκα (η οποία αντιμετώπιζε ορισμένα κινητικά προβλήματα) είχε ξεκινήσει για περίπατο σε μονοπάτι που περνά δίπλα από το σπίτι της, μια βόλτα που δυστυχώς αποδείχθηκε μοιραία. 

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των αρχών και των διασωστικών συνεργείων, δεν αποκλείεται η άτυχη γυναίκα να έχασε τη ζωή της αρκετές ημέρες (πιθανόν 3-4) πριν τελικά εντοπιστεί, καθώς η τελευταία τηλεφωνική επαφή που είχε με τον ανιψιό της (μένει στην Αθήνα) έγινε την Κυριακή 28 Απριλίου. 

Έκτοτε, κανείς δεν είχε επικοινωνήσει μαζί της.

diasostiko-dermati-giagia

Ένας από τους διασώστες κατεβαίνει την απότομη πλαγιά με τη βοήθεια αναρριχητικού σχοινιού