Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020

ev media-logo

Στα βουνά της Πίνδου με ποδήλατο. Σήμερα στα Άγραφα οι αναβάτες - Οι ευρυτανικές διαδρομές

Τη Δευτέρα, 23 Ιουνίου, δόθηκε από τη Λαΐστα Ζαγορίου η εκκίνηση του πιο σκληρού και απαιτητικού ελληνικού ποδηλατικού αγώνα, του Bike Odyssey 2014. Στο 1ο ετάπ οι αθλητές κλήθηκαν να καλύψουν, κάτω από δυνατό ήλιο, μια διαδρομή 107 χιλιομέτρων, με μεγάλες υψομετρικές διαδρομές και χαρακτηριστικότερα γεωγραφικά σημεία διάσχισης τον αυχένα της Μόρφας, τη Βάλια Κάλντα και το χιονοδρομικό κέντρο του Ανηλίου, καταλήγοντας στο χωρίο Καστανιά Τρικάλων. Χθες, Τρίτη 24/6 πραγματοποιήθηκε το 2ο ετάπ Καστανιά -Ανθηρό.

bike-odyssey-agrafa123

Στον αγώνα συμμετέχουν οι εξής επτά (7) ομάδες (14 αναβάτες): «Vernon Endurance» με Κοτόπουλο και Τσιαβτάρη, «1000 Δέντρα» με Φραγκούλη και Σαμολαδά, «Pegasus Xanthi Team» με Τσουλουχά και Σωτηρίου, «Samos Team» με Ματθαίου και Παπανδρέου, «Iman» με Nieuwoudt και Hayward, «Φτερωτά Πετάλια» με Έξαρχο και Κωνσταντίνου και «Cyclesport» με Λουκόπουλο και Ατζάμπο.

Η σειρά της Ευρυτανίας

Σήμερα, το 3ο ετάπ του Bike Odyssey ξεκίνησε από το Ανθηρό Αργιθέας και θα νκαταλήξει στο χωριό των Αγράφων μέσα από μια διαδρομή 56χλμ, και τους αθλητές να κινούνται παράλληλα του Αγραφιώτη.

Το 4ο στάδιο του αγώνα, το μεγαλύτερο και πιο απαιτητικό, διεξάγεται αύριο, εξολοκλήρου σε ευρυτανικό έδαφος. Με αφετηρία τα Άγραφα, οι αναβάτες θα τρέξουν 114 χλμ μέχρι το Κρίκελλο. Μεταξύ άλλων θα περάσουν από τη Δάφνη, θα διασχίσουν κάθετα τον Μέγδοβα, θα φθάσουν στους Δομιανούς και την Αγία Παρασκευή, προτού καταλήξουν στην Αγία Τριάδα. Από εκεί θα ακολουθήσουν πορεία ανατολικά του Βελουχιού, από τη θέση «Βράχος», και ύστερα θα κινηθούν νότια, περνώντας δυτικά του Αγ. Νικολάου και καταλήγοντας, μέσω δασικού δρόμου, στο Κρίκελλο. Στο 5ο ετάπ (Παρασκευή) οι ομάδες θα ξεκινήσουν από το Κρίκελλο, θα φθάσουν στους Στάβλους και από εκεί, από την κορυφογραμμή της Σαράνταινας, θα περάσουν στα χωριά της Γκιώνας και των Βαρδουσίων.

Από το Κρίκελλο, μάλιστα, θα γίνει η εκκίνηση ενός ακόμα αγώνα που θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με τα τρία τελευταία ετάπ του Bike Odyssey. Ο αγώνας θα έχει διάρκεια τριών ημερών και η εκκίνηση θα γίνει την Παρασκευή 27 Ιουνίου. Ο τερματισμός θα γίνει στις 29/6 στην Αμφίκλεια.

Χορηγοί επικοινωνίας της διοργάνωσης είναι τα «Ευρυτανικά Νέα» και το www.evrytanika.gr.