Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2020

ev media-logo

Συζήτησαν για τον Τουρισμό. Συνάντηση ξενοδόχων με τον δήμαρχο Καρπενησίου & τον αντιπεριφερειάρχη

Διαδοχικές επαφές με τις επίσημες αυτοδιοικητικές αρχές του τόπου πραγματοποίησε το προηγούμενο διάστημα ο Σύλλογος Ξενοδόχων του νομού Ευρυτανίας, εν όψει της νέας τουριστικής σεζόν.

xenodoxoi-souliotis1

Με Τασιό και θεματικούς αντιπεριφερειάρχες

Αρχικά, την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε συνάντηση των μελών του Συλλόγου με τον αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας κ. Αριστείδη Τασιό, καθώς και τους θεματικούς αντιπεριφερειάρχες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Ηλία Σανίδα (Τουρισμού) και κ. Δημήτρη Βουρδάνο (Επιχειρηματικότητας). Τα θέματα τα οποία συζητήθηκαν αφορούσαν την τόσο την Επιχειρηματικότητα όσο και την Τουριστική Ανάπτυξη.

«Μέσω ανταλλαγής ιδεών και απόψεων τέθηκαν οι βάσεις συνεργασίας μεταξύ επιχειρήσεων και Περιφέρειας. Έμφαση δόθηκε τόσο για την προαγωγή της επιχειρηματικότητας, πολύ περισσότερο δε για τον τουρισμό. Επιπλέον, συζητήθηκε η συνολική τουριστική προβολή της περιοχής, οι δράσεις που μπορούν να πραγματοποιηθούν για την ανάδειξη της και οι κατευθύνσεις για την περαιτέρω αξιοποίηση ενός από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της Περιφέρειας», αναφέρουν οι ξενοδόχοι.

 

Με Σουλιώτη

Λίγες ημέρες αργότερα, τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των μελών του Συλλόγου Ξενοδόχων Ν. Ευρυτανίας με τον δήμαρχο Καρπενησίου κ. Νίκο Σουλιώτη. Αφού ο σύλλογος καλωσόρισε τον δήμαρχο στα νέα του καθήκοντα και του ευχήθηκε καλή θητεία, τέθηκαν στο τραπέζι συγκεκριμένα ερωτήματα σχετικά με τον Τουρισμό και τα πλάνα της νέας δημοτικής αρχής για την ανάπτυξή του.

Ειδικότερα, ο δήμαρχος ερωτήθηκε σχετικά με τα πλάνα της νέας δημοτικής αρχής για τον Τουρισμό, καθώς και για το ποιός είναι ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος για τα εν λόγω θέματα.

Οι ξενοδόχοι επικεντρώθηκαν στο χρονοδιάγραμμα τουριστικής προβολής για την περίοδο 2014-2015, καθώς και τον προϋπολογισμό της περιόδου αυτής, ενώ δεν παρέλειψαν να αναφερθούν στο Γραφείο Τουρισμού, στο Χιονοδρομικό Κέντρο αλλά και στο Συνεδριακό και Αθλητικό Κέντρο της πόλης, ενώ τέλος, υπέβαλλαν ερώτηση για το αν θα υπάρξει σύσταση επιτροπής αποκλειστικά για τον Τουρισμό.

 

Η συνάντηση είχε θετικά αποτελέσματα και το ραντεβού ανανεώθηκε για τις προσεχείς ημέρες. «Ευελπιστούμε ότι η νέα δημοτική αρχή θα επικεντρωθεί και θα δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα στο τουριστικό κομμάτι, καθότι ο Τουρισμός αποτελεί τον μεγαλύτερο πόλο έλξης και εσόδων για τον νομό μας και δη τον δήμο Καρπενησίου», καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους.