Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2020

ev media-logo

Οι 10 αριστούχοι του ΓΕΛ Καρπενησίου στις φετινές Πανελλήνιες Εξετάσεις & οι καλύτεροι των περιφερειακών λυκείων

Τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων των φετινών Πανελληνίων Εξετάσεων έδωσε την Παρασκευή 17 Ιουνίου, το Υπουργείο Παιδείας, που ανακοίνωσε τις βαθμολογίες των μαθημάτων. Από νωρίς το πρωί, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας ξεκίνησε την αποστολή των αποτελεσμάτων στα σχολεία του νομού, στα οποία κατόπιν και αναρτήθηκαν αναλυτικά οι βαθμοί ανά μάθημα. Οι επιδόσεις των υποψηφίων κινήθηκαν και φέτος σε υψηλά επίπεδα, αποτέλεσμα της κοπιώδους προσπάθειας των μαθητών αλλά και της αγαστής συνεργασίας με τους καθηγητές τους (σχολείο/φροντιστήριο).

panellinies-bathmoi4

Συνολικά γύρω στους 106 μαθητές (φετινής χρονιάς και παρελθόντων ετών) από την Ευρυτανία διαγωνίστηκαν φέτος στις πανελλήνιες, από το ΓΕΛ Καρπενησίου, τις Λυκειακές Τάξεις Κερασοχωρίου, Γρανίτσας και Ραπτοπούλου. Συνολικά 76 παιδιά (63 φετινοί υποψήφιοι) κάθισαν στα θρανία του ΓΕΛ Καρπενησίου για τις Πανελλήνιες, με 9 μαθητές εκπροσωπήθηκαν οι Λ.Τ. Κερασοχωρίου, 7 παιδιά συμμετείχαν στις εξετάσεις από τη Γρανίτσα και 14 από το Ραπτόπουλο.

Η μικρή, ορεινή Ευρυτανία (και κυρίως το Γενικό Λύκειο Καρπενησίου) έχει παράδοση «εξαγωγής» αριστούχων στις Πανελλήνιες, με παιδιά να καταγράφουν κάθε χρόνο εξαιρετικές επιδόσεις, συχνά άνω των 19.000 μορίων, όπως έγινε και φέτος [δείτε εδώ τους «πρώτους των πρώτων»].

Στον πίνακα που ακολουθεί, δέκα (10) μαθητές του ΓΕΛ Καρπενησίου ξεπέρασαν το 17 (βαθμός πρόσβασης).

pinakas onomata_panellinies_gel_2016

Τα περιφερειακά Λύκεια

Θα ήταν τουλάχιστον άδικο, όμως, εάν δεν κάναμε και μια αναφορά στους μαθητές των περιφερειακών λυκείων της Ευρυτανίας, που στερούμενοι… πολυτελειών όπως φροντιστήρια, κατόρθωσαν και φέτος να επιτύχουν καλές επιδόσεις, που θα τους δώσουν το εισιτήριο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Συνολικά εννέα (9) παιδιά «έδωσαν» Πανελλήνιες στο Κερασοχώρι, με τον μαθητή Κουρκουβή Χρήστο να ξεχωρίζει, καθώς συγκέντρωσε περί τα 16.000 μόρια και αναμένεται να εισαχθεί σε υψηλόβαθμη σχολή. Σχεδόν τα μισά παιδιά κατάφεραν να ξεπεράσουν τη βάση του 10.

Επτά (7) παιδιά από τις Λ.Τ. Γρανίτσας συμμετείχαν στις εξετάσεις, με τους ανθρώπους του σχολείου να εκφράζουν σχετική ικανοποίηση για τις επιδόσεις των μαθητών. Ο μαθητής Κουτσοθανάσης Κώστας σημείωσε την υψηλότερη βαθμολογία, αγγιζοντας τα 14.400 μόρια.

Την ίδια ώρα, με 14 μαθητές/ τριες εκπροσωπήθηκε το Ραπτόπουλο στις Πανελλήνιες, εκεί όπου ξεχώρισε (με πάνω από 15.000 μόρια) η Μαρία Σιαμέτη.