Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019

ev media-logo

Ραγδαίες εξελίξεις στο ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδος, το πάνε για κλείσιμο! Επιβεβαιώνονται ρεπορτάζ των Ευρυτανικών Νέων για ενσωμάτωσή του, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας - Σκληρή απάντηση Μπακογιάννη στον υπουργό Παιδείας

tei-siskepsi-ypourgeio


Φαίνεται να επιβεβαιώνονται με τον χειρότερο τρόπο για την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας μία περιφέρεια 650 χιλιάδων κατοίκων που αν πραγματοποιηθούν τα σχέδια του Υπουργείου Παιδείας, θα είναι η μοναδική περιφέρεια στην Ελλάδα χωρίς Σχολές ανώτατης εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο υπουργός παιδείας κ. Γιαβρόγλου φαίνεται να καταλήγει και να αποδέχεται την εισήγηση της ειδικής επιτροπής του Υπουργείου Παιδείας για κατάργηση του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, τμήμα δασοπονίας του οποίου υπάρχει και στο Καρπενήσι, και ενσωμάτωση των βιώσιμων(!) τμημάτων του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το οποίο φαίνεται ότι ο υπουργός επιθυμεί να αναβαθμίσει πάραυτα.

Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας οποίος πρόσφατα είχε συνάντηση  μαζί με άλλους αυτοδιοικητικούς από την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, όπως έγραψαν τα Ευρυτανικά Νέα, με τον Υπουργό παιδείας στο υπουργείο, ερωτηθείς από την εφημερίδα στην συνέντευξή του που δημοσιεύεται στο τελευταίο φύλλο των Εευρυτανικών Νέων για το “πού το πάει” το Υπουργείο σχετικά με  το ΤΕΙ , η απάντησή του ήταν... Λακωνική: “Έλα μου ντε;” αναρωτήθηκε ο Κώστας Μπακογιαννης.

Θα μας βρει απέναντί του.

Σε σημερινές του δηλώσεις ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας για το θέμα και τις τελευταίες εξελίξεις οι οποίες είναι εις γνώσιν του, με σκληρή γλώσσα ήταν η απάντηση του στον Υπουργό Παιδείας, τονίζοντας ότι “μάλλον ο υπουργός μας κάνει πλάκα...”.

"Αν ο υπουργός θέλει να έχει απέναντί του 650.000 κατοίκους δυσαρεστημένος ας προχωρήσει στα σχέδιά του. Θα μας βρει απέναντί του. Είμαστε πολλοί και έχουμε φωνή” τόνισε ο κ Μπακογιάννης. 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

(Βίντεο: www.lamiareport.gr)