Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ. Έξι (6) στα οκτώ (8) ξενοίκιαστα. Μόνο σε Βίνιανη και Φραγκίστα προέκυψε ενοικιαστής για τα δημοτικά ακίνητα

Άγονοι κηρύχθηκαν οι περισσότεροι διαγωνισμοί που αφορούσαν στην εκμίσθωση δημοτικών καταστημάτων σε χωριά των Αγράφων. Χωρίς ενοικιαστή παραμένουν έξι (6) από τα οκτώ (8) δημοτικά ακίνητα τα οποία πρόσφατα δημοπρατήθηκαν από τον δήμο Αγράφων.

dimarxeio-agrafwn-kerasoxori1

Ειδικότερα, όπως έχουν γράψει σε σχετικά ρεπορτάζ τα «Ευρυτανικά Νέα», ο δήμος προέβη το τελευταίο διάστημα σε μαζικές δημοπρασίες δημοτικών ακινήτων, σε μια προσπάθεια τόνωσης της κίνησης, ενόψει και της καλοκαιρινής περιόδου, όποτε και αναμένεται, ως είθισται, αύξηση του πληθυσμού στα χωριά από την έλευση ετεροδημοτών.

Άγονοι διαγωνισμοί

Ωστόσο, οι έξι από τις οκτώ συνολικά δημοπρασίες που διεξήχθησαν, αν και επαναλήφθηκαν, απέβησαν άγονες, με αποτέλεσμα καταστήματα σε κεντρικές πλατείες χωριών να παραμένουν κλειστά.

Πρόκειται για τα δύο καφενεία που βρίσκονται στην πλατεία της Τ.Κ. Δάφνης εμβαδού 84,08 τ.μ. και 55,50 τ.μ αντίστοιχα και τα ισόγεια κοινοτικά καταστήματα στο κέντρο του οικισμού στον συνοικισμό Κάτω Ποταμιάς της Τοπικής Κοινότητας Γρανίτσας, συνολικού εμβαδού 55,93τ.μ. μαζί με το WC και 105,26 τ.μ. με δύο WC, αντίστοιχα.

Άγονοι κηρύχθηκαν και οι διαγωνισμοί για το ισόγειο κοινοτικό κατάστημα που βρίσκεται στην πλατεία της Τοπικής Κοινότητας Μαυρομμάτας, συνολικού εμβαδού 71,06 τ.μ. μαζί με το WC και για το καφενείο στην πλατεία της Τοπικής Κοινότητας Χρύσως, εμβαδού 66,80 τ.μ. μαζί με τα δύο WC.

Βρήκαν ενοικιαστές

Τα ακίνητα για τα οποία βρέθηκαν ενοικιαστές είναι ο κοινοτικός υδρόμυλος, που βρίσκεται στη θέση «Κάτω Μύλος», στις Τοπικές Κοινότητες Ανατολικής και Δυτικής Φραγκίστας, συνολικού εμβαδού 110,50 τ.μ., που περιλαμβάνει WC, νεροτριβή και κτήμα δύο στρεμμάτων περίπου και το καφενείο στην πλατεία της Τοπικής Κοινότητας Βίνιανης, συνολικού εμβαδού 105,40 με ένα WC.

Το μεν πρώτο δόθηκε προς εκμετάλλευση στον μοναδικό πλειοδότη, κ. Δημήτριο Γαλανό, έναντι 400 ευρώ ετησίως, ενώ το δεύτερο στην κα Χριστίνα Γαντζούδη (επίσης μοναδική συμμετέχουσα στη δημοπρασία), με ετήσιο μίσθωμα 400 ευρώ.