Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019

ev media-logo

(ΒΙΝΤΕΟ + ΦΩΤΟ) Το Καρπενήσι γιόρτασε τον πολιούχο του, Άγιο Νικόλαο τον Καρπενησιώτη - Η λιτάνευση της Εικόνας

Ημέρα γιορτής για το Καρπενήσι η σημερινή, Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, καθώς η πόλη τίμησε με κατάνυξη, επισημότητα και θρησκευτική ευλάβεια τον Άγιο Νικόλαο τον Καρπενησιώτη, πολιούχο άγιο.1

Νωρίς το πρωί τελέστηκε Όρθρος και Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Παναγίας, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Γεωργίου. Το απόγευμα της παραμονής είχε τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός στο εκκλησάκι του Αγ. Νικολάου.

Λίγο πριν τις 11.00 το πρωί της Κυριακής (23/9) ξεκίνησε η Λιτάνευση της εικόνας και των ιερών λειψάνων του Αγίου, στο κέντρο του Καρπενησίου, παρουσία σύσσωμου του αρχιερατικού κλήρου, της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας του τόπου και πλήθους πιστών, με τη δημοτική Φιλαρμονική να δίνει τον ρυθμό. Η πομπή, με αφετηρία τον Ι.Ν Παναγίας, διέσχισε τη Ζηνοπούλου, πέρασε μπροστά από τον Ι.Ν Αγίας Τριάδας και κατόπιν, μέσω του πεζόδρομου της Κ. Αιτωλού, επέστρεψε στην Παναγία.

Το «παρών» έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Ευρυτανίας κ. Κώστας Κοντογεώργος, ο δήμαρχος Καρπενησίου κ. Νίκος Σουλιώτης, ο αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ. Αριστείδης Τασιός, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί σύμβουλοι κ.α.

ΒΙΝΤΕΟ

Μουσική εκδήλωση στο Συνεδριακό

Εξάλλου, σήμερα, Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου και ώρα 18.00 το απόγευμα, στο Συνεδριακό Κέντρο θα πραγματοποιηθεί η μουσική εκδήλωση με τίτλο «Ταξίδι στη Μουσική μας Παράδοση».

Το κοινό θα απολαύσει παραδοσιακά δημοτικά τραγούδια από την Ηπειρωτική και Νησιωτική Ελλάδα, τη Μικρά Ασία και την Πόλη. Τη διοργάνωση έχει αναλάβει η Ι.Μ Καρπενησίου και ο Δήμος.

Θα συμμετέχουν: η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής Ι.Μ Χαλκίδας, το Τμήμα Παραδοσιακού Τραγουδιού ΜΕΣ Αβέρωφ ο Θετταλός (Λάρισα) και η ορχήστρα Παραδοσιακής Μουσικής Σχολής Ι.Ν Παμμ. Ταξιαρχών Σχηματαρίου.

Η ζωή και ο μαρτυρικός θάνατος του Αγίου Νικολάου του Καρπενησιώτη

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

2

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17