Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Εργασίες στον Ιερό Ναό του Νεκροταφείου Καρπενησίου. Στόχος μέχρι το καλοκαίρι να λειτουργήσει κανονικά (έντυπη)

Έργο για τις συμπληρωματικές εργασίες του Ιερού ναού στο νεκροταφείο προκηρύσσει ο δήμος Καρπενησίου, προϋπολογισμού 41.000 ευρώ, με στόχο τα έργα να ολοκληρωθούν πριν το καλοκαίρι και ο ναός του κοιμητηρίου να λειτουργήσει κανονικά, καθώς αποτελεί πάγιο αίτημα της κοινωνίας.nekrotafeio-ekklisia1

Πρόκειται για το έργο με τίτλο "ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟΥ", προϋπολογισμού  41.461,24 ευρώ, που ο δήμος προκήρυξε,  με τον διαγωνισμό να γίνεται την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019. Σύμφωνα με την προκήρυξη για το 2019 υπάρχει πίστωση 30.000 ευρώ από την ΣΑΤΑ.

Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση της Μελέτης, οι εργασίες που καλύπτονται με το συγκεκριμένο έργο αφορούν την επίστρωση του δαπέδου με λευκό μάρμαρο Νέστου, υψηλής αντοχής χωρίς νερά όπως αναφέρεται στην μελέτη, ενώ τα περιζώματα (μπορντούρες) θα γίνουν από μάρμαρα Καπανδριτίου και Τήνου.

Δηλώσεις Ν. Σουλιώτη

Σε δηλώσεις του στα "Ευρυτανικά Νέα", ο δήμαρχος Καρπενησίου ανέφερε, μεταξύ άλλων:

"Ο ναός του κοιμητηρίου, είναι ένας ναός ο οποίος έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια.

Έχουμε κάνει κάποιες εργασίες και πριν από λίγα χρόνια, σε ό,τι αφορά τα σοβατίσματα και τα εξωτερικά κουφώματα και πλέον έχουν ωριμάσει οι συνθήκες, αλλά είναι και απαίτηση των δημοτών και πρακτικά να λειτουργεί ο ναός που υπάρχει στο κοιμητήριο.

Επομένως, είμαστε έτοιμοι να δημοπρατήσουμε το έργο προϋπολογισμού 41.000 ευρώ στις 21 Μαρτίου.

Θα ολοκληρωθούν τα δάπεδα και μετά, σε συνεννόηση με τον Μητροπολίτη Καρπενησίου, που είναι αρωγός σε αυτή την προσπάθεια, θα μπορούμε να προσχωρήσουμε στην  ολοκλήρωσή του, ώστε μέχρι το καλοκαίρι να μπει σε λειτουργία ο Ναός”.