Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019

ev media-logo

Οσκαρικό Σαββατοκύριακο στο Συνεδριακό. Έρχεται το «Πράσινο Βιβλίο», βραβευμένο ως η καλύτερη ταινία της χρονιάς (βίντεο)

prasino-biblio-movie1

Το «Πράσινο Βιβλίο», που κέρδισε το Όσκαρ καλύτερης ταινίας για το 2019 στην 91η τελετή απονομής, έρχεται στο Καρπενήσι και τον Δημοτικό Κινηματογράφο. Η ταινία, που καταπιάνεται με το ζήτημα του ρατσισμού, θα παιχτεί το Σάββατο 30 και την Κυριακή 31 Μαρτίου, στις 8 το βράδυ, στο Συνεδριακό Κέντρο.

Στην υπόθεση διαβάζουμε: «1960. O Tony Lip, πορτιέρης από μία Ιταλο-αμερικανική γειτονιά του Bronx, προσλαμβάνεται ως οδηγός του Dr. Don Shirley, ενός παγκοσμίου φήμης αφροαμερικάνου πιανίστα, για να τον συνοδεύσει σε μία περιοδεία από το Manhattan στον βαθύ Αμερικάνικο Νότο. Θα πρέπει να κινηθούν στηριζόμενοι στο ‘Πράσινο Βιβλίο’, που θα τους υποδείξει τα ελάχιστα καταλύματα, εστιατόρια κτλ. που ήταν τότε ασφαλή για τους Αφροαμερικανούς. Συναντούν τον ρατσισμό, διάφορους κινδύνους – αλλά και ανθρωπιά και αναγκάζονται να βάλλουν στην άκρη τις διαφορές τους και να επιβιώσουν σε μία διαδρομή ζωής.».