Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Απόδοση τιμών σε μακαριστούς κληρικούς. Η εκδήλωση στο Καρπενήσι για τα 40 χρόνια της Μητρόπολης (ΦΩΤΟ)

Στόχο την απόδοση τιμών προς μακαριστούς (ή και εν ζωή) κληρικούς που διακρίθηκαν για το ήθος και την προσφορά τους τόσο στο Καρπενήσι όσο και στα χωριά του νομού κατά το δεύτερο μισό του 20ου αιώνα, έχουν οι εκδηλώσεις της Ι.Μ. Καρπενησίου με αφορμή τα 40 χρόνια (1979-2019) από τη σύστασή της.1

Οι δράσεις ξεκίνησαν στις αρχές Ιουνίου 2019 και ολοκληρώνονται στα τέλη Σεπτεμβρίου. Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, μια τέτοια εκδήλωση έλαβε χώρα στο Καρπενήσι, προς τιμήν των μακαριστών: τέως Μητροπολίτη Καρπενησίου κυρού Νικολάου, αρχιμ. Αγαθαγγέλου Λαυριώτη (π. Αγγέλου Παπαθανασίου), αρχιμ. Ιακώβου Παντελίδη, αρχιμ. Κωσταντίνου Παπανικολάου, π. Διονυσίου Ξενάκη, π. Δημητρίου Ανδρεάκη, αλλά και του αρχιμ. Χρυσοστόμου Δρόσου, προηγουμένου της Ι.Μ. Προυσού.

Το Συνεδριακό Κέντρο γέμισε από πολίτες και κληρικούς της Μητρόπολης, σε μια εκδήλωση που είχε λίαν συγκινησιακό χαρακτήρα και την οποία παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης κ. Γεώργιος, ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ευρυτανίας κ. Άρης Τασιός, ο δήμαρχος Καρπενησίου κ. Νίκος Σουλιώτης, η περιφερειακή σύμβουλος κα Κατερίνα Καλαντζή, η αντιδήμαρχος κα Σοφία Ζαλοκώστα κ.α. Η βραδιά επενδύθηκε μουσικά από Ευρυτάνες ιεροψάλτες.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2