Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

Ενισχύεται με Παιδίατρο το Νοσοκομείο Καρπενησίου. Έρχεται επίσης Γυναικολόγος, Μαιευτήρας και Αναισθησιολόγος (ΒΙΝΤΕΟ)

Θετικές είναι οι εξελίξεις που αφορούν την ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου με ιατρικό προσωπικό.

Κατά τη διάρκεια της 2ήμερης επίσκεψης του Διοικητή της 5ης Υ.ΠΕ. Θεσσαλίας-Στερεάς, κ. Φώτη Σερέτη, στο Καρπενήσι, υπήρξε, μεταξύ άλλων, η ενημέρωση πως είναι θέμα ημερών η τοποθέτηση Παιδιάτρου στο νοσοκομείο, καθώς έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες.nosokomeio-karpen-apopsi1

«Άμεσα θα έρθει», δήλωσε, επίσης, ο κ. Σερέτης: Γυναικολόγος, Μαιευτήρας και Αναισθησιολόγος, καθώς οι προσλήψεις ήδη έχουν εγκριθεί, η απόφαση έχει υπογραφεί και απομένουν τα τυπικά για την έλευση των ιατρών στην ευρυτανική πρωτεύουσα.

Δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη, Άρη Τασιού, και του Διοικητή της 5ης ΥΠΕ, Φώτη Σερέτη, με θέμα την επικείμενη ενίσχυση του Γ.Ν. Καρπενησίου

Υπενθυμίζεται ότι αναφορά στον υπουργό Υγείας κ. Κικίλια είχε καταθέσει στη Βουλή ο βουλευτής Ευρυτανίας κ. Κώστας Κοντογεώργος, ενημερώνοντας τον υπουργό για τις ελλείψεις σε παιδίατρο που υπάρχουν στον νομό.

Το πρόβλημα είχε επισημάνει αρχικά ο Ιατρικός Σύλλογος Ευρυτανίας, που απέστειλε έγγραφο - "καμπανάκι" με ημερομηνία 14/10/19, στην τοπική πολιτική ηγεσία ζητώντας να παρέμβει άμεσα.

Στην επιστολή του, ο Ιατρικός Σύλλογος ανέφερε ότι το παιδιατρικό τμήμα του Νοσοκομείου Καρπενησίου θα υπολειτουργεί για τους επόμενους 3 μήνες, καθώς πλέον θα μπορεί να εφημερεύει μόνο 11 ημέρες τον μήνα και να καλύπτει 14 εργάσιμες ημέρες τακτικών εξωτερικών ιατρείων.

Επισημαίνεται επίσης ότι η διοίκηση του Νοσοκομείου Καρπενησίου, όπως μετέδωσαν τα «Ευρυτανικά Νέα», αποφάσισε, δεδομένων των συνθήκων, να δώσει και νέα παράταση, την τέταρτη κατά σειρά, σε ειδικευόμενη ιατρό της Παιδιατρικής Κλινικής μετά από αίτηση της ίδιας, από 1/11/2019 που έληγε η σύμβασή της, έως και έξι (6) ακόμη μήνες.