Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

(ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ) Την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου για την Παιδεία ζήτησαν οι δάσκαλοι - Κινητοποίηση στο Καρπενήσι

Την έντονη αντίθεσή τους στο πολυνοµοσχέδιο για την Παιδεία, αλλά και την τροπολογία για την απευθείας µετάδοση μαθημάτων, έχουν εκφράσει οι δάσκαλοι και καθηγητές της Ευρυτανίας. Οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας προχώρησαν, μάλιστα, σε κινητοποίηση στο Καρπενήσι.

1

Χθες, Τρίτη 26 Μαΐου 2020 και ώρα 19:00 το απόγευμα, αντιπροσωπεία του συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Ευρυτανίας επισκέφθηκε το πολιτικό γραφείο του Βουλευτή Ευρυτανίας, κ. Κώστα Κοντογεώργου. Οι εκπαιδευτικοί επέδωσαν ψήφισμα (απόντος του βουλευτή) και λίγο αργότερα κατευθύνθηκαν προς την κεντρική πλατεία Καρπενησίου.

Εκεί, δάσκαλοι και νηπιαγωγοί, τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας, διαμαρτυρήθηκαν για το νομοσχέδιο που θα έλθει προσεχώς προς ψήφιση στη Βουλή, με την πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε., κα Θεοδώρα Τζιοβάρα, να ζητά την απόσυρσή του. «Άμεση απόσυρση του αντιεκπαιδευτικού πολυνομοσχεδίου», «Κατάργηση της τροπολογίας για εισαγωγή καμερών», «Ενίσχυση του δημόσιου σχολείου», αναγράφονταν σε πλακάτ που κρατούσαν οι δάσκαλοι.

«Το νομοσχέδιο», σημειώνουν οι εκπαιδευτικοί του νομού, «γυρίζει την εκπαίδευση δεκαετίες πριν, αυξάνοντας τον αριθμό μαθητών στους 24 και δυνητικά στους 26 ανά τμήμα. Επιπλέον, ορίζει ότι ο ελάχιστος αριθμός μαθητών στα δημοτικά σχολεία είναι 20 ανά τμήμα και στα νηπιαγωγεία 16». «Αν περάσει η συγκεκριμένη ρύθμιση», προειδοποιούν, «…στην Ευρυτανία θα έχουμε μείωση 3 τμημάτων για την επόμενη σχολική χρονιά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και υποχρεωτική μετακίνηση μαθητών σε άλλες σχολικές μονάδες». Μεταξύ άλλων, στην κινητοποίηση συμμετείχαν και εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ Ευρυτανίας, του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων ΑΜΕΑ κ.α.2

Επίδοση ψηφίσματος στο γραφείο του βουλευτή4

3

Κινητοποίηση με... αποστάσεις στην κεντρική πλατεία