Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020

ev media-logo

Περισσότερο διαβασμένα άρθρα από την Περιφέρεια

«Όχι» αιολικά στην κορυφογραμμή των Αγράφων από το ΚΚΕ Καρδίτσας. Τι αναφέρει σε ανακοίνωση

Αίτηση εγκατάστασης μεγάλου αιολικού πάρκου απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας. Μπροστά στις αντιδράσεις από φορείς και κατοίκους αποφάσισε να παραπέμψει το θέμα στην Περιφέρεια.

aiolika-parka1

Η εγκατάσταση των αιολικών αφορά στις βουνοκορφές, "καπροβούνι - κεφαλόβρυση", "γιώτης", "κούλια - κορυφή - προφήτης Ηλίας". Πρόκειται για κορυφογραμμές στα όρια με την Ευρυτανία, για τις οποίες όμως η Ευρυτανία δεν έχει λόγο αφού ανήκουν χωρικά στη Καρδίτσα.

Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ Καρδίτσας μεταξύ άλλων αναφέρει: " ...πρόκειται για παράδοση του φυσικού πλούτου της περιοχής μας σε μεγάλους οικονομικούς ομίλους προκειμένου να αποκτήσουν νέα πεδία κερδοφορίας για τα υπερσυσσωρευμένα κεφάλαια".

"Ειδικά για τα αιολικά πάρκα το κόστος παραγωγής ρεύματος είναι 8,75 λεπτά του ευρώ ανά KWh, τη στιγμή που το μέσο κόστος παραγωγής στη ΔΕΗ (λιγνίτες, πετρέλαια, κλπ.) είναι λιγότερο από 4 λεπτά του ευρώ ανά KWh. Το ΚΚΕ αντιτίθεται στην εγκατάσταση ιδιωτικών αιολικών πάρκων, και του συγκεκριμένου, στο πλαίσιο του συνολικού αγώνα ενάντια στην απελευθέρωση – ιδιωτικοποίηση του ενεργειακού τομέα στη χώρα μας." (...)

 

"Η κατασκευή του αιολικού πάρκου θα απαιτήσει και δίκτυα διασύνδεσης- νέα δίκτυα υψηλής τάσης- πράγμα που σημαίνει εκατοντάδες κολώνες και πολλές δεκάδες χιλιόμετρα καλωδίων να κατακλύζουν τα βουνά μας. Άρα πρώτα απ’ όλα σοβαρή επιβάρυνση στην ανθρώπινη υγεία από τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία, πρόσθετη περιβαλλοντική υποβάθμιση." (...). "Καλούμε  τους εργαζόμενους τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες τους κτηνοτρόφους τον κάθε μαζικό φορέα να εκφράσει την αντίθεσή του στην παράδοση του φυσικού πλούτου της περιοχής μας στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα. Να μην τους επιτρέψουμε να χειροτερέψουν ακόμη περισσότερο τη ζωή μας".