Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Πρωτοδικείο Ευρυτανίας: Τα οριστικά αποτελέσματα στις εκλογές για τον δήμο Καρπενησίου - Η διαφορά Σουλιώτη-Λερογιάννη

Εκδόθηκαν, την Τρίτη 4 Ιουνίου 2019, από το Πρωτοδικείο Ευρυτανίας, τα επίσημα αποτελέσματα συνδυασμών και υποψηφίων των εκλογών της 26ης Μαΐου. Το ενδιαφέρον εστιάζονταν κατά κύριο λόγο στην τελική διαφορά ψήφων ανάμεσα στον δήμαρχο Καρπενησίου κ. Νίκο Σουλιώτη και τον υποψήφιο δήμαρχο κ. Δημήτρη Λερογιάννη.

Τα οριστικά αποτελέσματα δεν επεφύλασσαν μεταβολές σε όσα ήδη γνωρίζαμε. Ο νικητής συνδυασμός «Δύναμη Ανανέωσης», του κ. Σουλιώτη, συγκέντρωσε 4.260 ψηφοδέλτια και η «Αλλαγή Πορείας 2020», του κ. Λερογιάννη, 3.850. Η διαφορά τους ανήλθε στις τετρακόσιες δέκα (410) ψήφους.

Ο τρίτος συνδυασμός, η Λαϊκή Συσπείρωση με επικεφαλής τον Δ. Γκορόγια έλαβε 327 ψηφοδέλτια. Ψήφισαν συνολικά 8.763 άτομα σε σύνολο 18.593 εγγεγραμμένων.

Δικαίωμα ενστάσεων

Το Πρωτοδικείο Ευρυτανίας θα εκθέσει τα αποτελέσματα για πέντε (5) ημέρες και κατόπιν θα ανακηρύξει με χωριστή πράξη: α) τον επιτυχόντα και τους επιλαχόντες συνδυασμούς, το δήμαρχο, τους τακτικούς και αναπληρωματικούς δημοτικούς συμβούλους κάθε συνδυασμού, τους τακτικούς και αναπληρωματικούς συμβούλους των  κοινοτήτων κάθε συνδυασμού, τους προέδρους των κοινοτήτων έως 300 κατοίκους με τους αναπληρωματικούς τους, β) τους τακτικούς και αναπληρωματικούς σύμβουλους της κάθε εκλογικής περιφέρειας κάθε συνδυασμού και γ) τους τακτικούς σύμβουλους κάθε συνδυασμού σύμφωνα με τον αριθμό των σταυρών προτίμησης που έχουν λάβει στο σύνολο της εδαφικής περιφέρειας του δήμου.

Κατά της πράξης, με την οποία ανακηρύσσονται οι επιτυχόντες και οι επιλαχόντες συνδυασμοί, μπορεί να ασκηθεί ένσταση μέσα σε προθεσμία 7 ημερών από τη λήξη του χρόνου έκθεσης της πράξης. Δικαίωμα ένστασης έχει κάθε εκλογέας εγγεγραμμένος στους εκλογικούς καταλόγους του δήμου, καθώς και ο υποψήφιος κατά τις εκλογές στον οικείο δήμο.

Η ένσταση ασκείται με δικόγραφο, το οποίο κατατίθεται μαζί με τρία αντίγραφα στην αρχή που εξέδωσε την προσβαλλόμενη πράξη. Η προθεσμία για την άσκηση της ένστασης ή η άσκησή της δεν αναστέλλει την εκτέλεση της προσβαλλόμενης πράξης. Οι ενστάσεις εκδικάζονται σε πρώτο και τελευταίο βαθμό από το τριμελές διοικητικό πρωτοδικείο, στην περιφέρεια του οποίου έχει την έδρα του ο οικείος δήμος.

ΕΚΛΟΓΕΣ 26ης ΜΑΙΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ