Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2019

ev media-logo

"Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε...": O εορτασμός των Θεοφανίων στο Καρπενήσι - Όσα έγιναν στο Δημοτικό Κολυμβητήριο (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Στο Δημοτικό Κολυμβητήριο, όπως κάθε χρόνο, πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός των Θεοφανείων στην πόλη του Καρπενησίου, σήμερα Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018.

1

Η τελετή Καθαγιασμού των υδάτων και Κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού έγινε χοροστατούντος του Μητροπολίτη κ. Γεωργίου και παρουσία των επίσημων τοπικών αρχών. Μεταξύ άλλων, το παρών έδωσαν ο Βουλευτής Ευρυτανίας κ. Κώστας Κοντογεώργος, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε κ. Άρης Τασιός, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι της Αστυνομίας-Πυροσβεστικής κ.α.

Μετά το πέρας της τελετής Κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού, πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου Καρπενησίου, την οποία ευλόγησε ο κ. Γεώργιος. Βασιλόπιτα έκοψαν και οι κολυμβητικοί σύλλογοι.

ΒΙΝΤΕΟ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

11

2

Νεαρά παιδιά, αγόρια και κορίτσια, είχαν από νωρίς λάβει θέση στις δύο άκρες της πισίνας και έπεσαν στο νερό για να πιάσουν τον Σταυρό, στον οποίο έφθασε πρώτος ο Κωνσταντίνος Μεριγκούνης, 18 ετών, εξαιρετικός κολυμβητής του Κ.Ο. Καρπενησίου με πανελλήνιες επιτυχίες. Ο Κωνσταντίνος έλαβε την ευλογία από τον Μητροπολίτη, καθώς και ένα συμβολικό δώρο, όπως και τις ευχές των υπολοίπων.

3

4

5

16

6

7

8

9

12

15

 17

13

14