Σάββατο, 8 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Ο «Τζόκερ» στο Καρπενήσι. Το Σάββατο 2 & Κυριακή 3 Νοεμβρίου η προβολή της πολυσυζητημένης ταινίας στο Συνεδριακό

Σε εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα προβολών του Δημοτικού Κινηματογράφου Καρπενησίου για τη νέα χειμερινή περίοδο. Στην αίθουσα προβολών του Συνεδριακού Κέντρου Καρπενησίου η αρχή έγινε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο (26-27/10) και στα… προσεχώς ξεχωρίζει η ταινία «Τζόκερ». Θα προβληθεί το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, στις 20.00 το βράδυ.joker-tainia1

Το «Τζόκερ» ξεκίνησε στις ελληνικές αίθουσες στις αρχές του Οκτώβρη και από τότε έχει σημειώσει ρεκόρ εισιτηρίων. Όλοι μιλάνε για την καθηλωτική ερμηνεία του Χοακίν Φίνιξ και για τα κοινωνικά θέματα που θίγει η ταινία.

Σύμφωνα με τη σχετική ένδειξη του προγράμματος, η είσοδος απαγορεύεται σε άτομα κάτω των 18 ετών. Η είσοδος ανέρχεται στα 6 ευρώ, ενώ φοιτητές, μαθητές, άνεργοι και πολύτεκνοι καταβάλλουν 4 ευρώ (για μέλη του συλλόγου ΑΜΕΑ η είσοδος είναι δωρεάν).

Στην υπόθεση διαβάζουμε: «Πάντα μόνος ανάμεσα στο πλήθος, ο Άρθουρ Φλεκ (Χοακίν Φίνιξ) αναζητά να συνδεθεί με το κοινωνικό σύνολο. Καθώς περιφέρεται στην εχθρική Γκόθαμ, ο Άρθουρ φοράει δύο μάσκες. Τη μία τη βάφει ο ίδιος στο πρόσωπο του κάθε πρωί που δουλεύει ως κλόουν. Τη δεύτερη δεν μπορεί να τη βγάλει ποτέ. Είναι η μεταμφίεση που κρύβει τη μάταιη προσπάθεια του να γίνει μέρος του κόσμου γύρω του και όχι απλώς ένας καταπατημένος άντρας. Ορφανός από πατέρα, ο Άρθουρ έχει μία αδύναμη μητέρα, που τον φωνάζει Happy, το παρατσούκλι που του καλλιεργεί ένα μόνιμο, σπασμωδικό χαμόγελο για να κρύψει τον πόνο μέσα του. Αλλά, κάθε φορά που τον περιγελούν, αυτός ο κοινωνικά απόβλητος άντρας εκτροχιάζεται ακόμα περισσότερο».