Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020

ev media-logomenoume spiti-small

Ξεκίνησε η δωρεάν διάθεση ποδηλάτων από τον δήμο Καρπενησίου

Πρόκειται για μια δράση που στοχεύει στη μείωση των ρύπων και του θορύβου, στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση, στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και στη βελτίωση της υγείας των κατοίκων.

podilata dimarxeio

Όπως είχαν γράψει τα «Ευρυτανικά Νέα» (αρ. φυλ. 500/13-6-2012) κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012, αποφασίστηκε η παραχώρηση προς χρήση των 20 ποδηλάτων που παραδόθηκαν στον δήμο από το πρόγραμμα «Το Ποδήλατο στη Ζωή μας», πέρυσι το καλοκαίρι.

Συνολικά 12 ποδήλατα έχουν τοποθετηθεί ήδη έξω από την είσοδο του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών, στο παλιό Δημαρχείο.

Οι πολίτες μπορούν από σήμερα κιόλας να απολαύσουν την βόλτα τους στην πόλη, αλλά και τα προάστια του Καρπενησίου. Το μόνο που χρειάζεται είναι επίσημο έγγραφο -αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο- και η συμπλήρωση μιας φόρμας- αίτησης με τα προσωπικά στοιχεία του ενδιαφερόμενου, η οποία θα διατίθεται από το προσωπικό του ΚΕΠ.

Στο σημείο αυτό να τονίσουμε πως οι ποδηλάτες θα αναλαμβάνουν παράλληλα και την αστική ευθύνη, ενώ το ποδήλατο θα πρέπει να επιστρέφεται σε άριστη κατάσταση, διαφορετικά οι όποιες ζημιές θα πληρώνονται κανονικά από τον χρήστη.

Οι δημότες, αλλά και οι επισκέπτες που θα εκμεταλλευτούν την δράση αυτή, θα μπορούν να δανείζονται τα ποδήλατα καθημερινά, από τις 8.00 το πρωί έως τις 8.00 το βράδυ, από τον σταθμό ενοικίασης -το ΚΕΠ- όπου και θα επιστρέφονται. Αξίζει να αναφέρουμε πως οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προχωρήσουν στην ενοικίαση ποδηλάτου και για ολόκληρο το Σαββατοκύριακο, ενώ να προσθέσουμε πως πρέπει να φέρουν κράνος.

Εντωμεταξύ, μέσα στην εβδομάδα θα τοποθετηθούν ποδήλατα και στις πλατείες του Κρικέλου, του Μεγάλου Χωριού και της Φουρνάς.